Gălăţenii din trei cartiere stau în frig din cauza unei avarii la o conductă a Eletrocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează la remedierea avariei, Foto:Corina Misăilă
Muncitorii lucrează la remedierea avariei, Foto:Corina Misăilă

150 de blocuri, cinci grădiniţe, patru şcoli şi un dispensar medical din zona cartierului Aviaţiei nu primesc agent termic. O conductă care aparţine Electrocentrale s-a spart în timpul anului, dar lucrările de înlocuire au început abia în această săptămână. Pentru că nu pot săpa şanţuri din cauza magazinelor ridicate chiar acolo, muncitorii trebuie să tragă ţevile pe sub pământ, aproximativ 30 de metri.

Frig afară, ger şi-n casă! Prin asta sunt nevoiţi să treacă gălăţenii din cartierele Micro 38, 39 şi 40. Caloriferele sunt încă reci din cauza unei avarii la un punct termic aparţinând CET.

Eduard Urbaschi, directorul Electrocentrale Galaţi, spune că defecţiunea din zona respectivă este cunoscută încă de luna trecută, dar lucrările au început abia luni. Asta pentru că peste ţevile cu probleme sunt ridicate mai multe magazine.



„Este o lucrare grea deoarece muncitorii trebuie să bage ţevile şi să le tragă pe sub magazinele din zonă. Altă soluţie nu aveam”, spune Urbanschi.

Cel mai grav este că locuitorii din zona respectivă stau în case îmbrăcaţi ca afară. Ba chiar mai ies la soare să se încălzească.

Eduard Urbanschi, directorul Electrocentrale, monitorizează lucrările, Foto:Corina Misăilă
Muncitorii lucrează la remedierea avariei CET, foto:Corina Misăilă

„Mai cald este afară, decât în apartamente.Avem copii mici, este jale. Sperăm să dea drumul mai repede. De nevoie am băgat în priză caloriferul electric, dar nu este o soluţie”, s-a plâns Laura Pristop, 36 de ani.

Alt locatar, aceeaşi nemulţumire: "Ne este teamă să nu ne îmbolnăvim. Am pensie mică, nu am bani de dat pe medicamente. Stăm înfofoliţi sub plapume", a spus Ileana Simon, 65 de ani.

image

Lucrarea trebuie dusă la bun sfârşit până pe data de 9 noiembrie, însă aşa cum îi stă bine românului, a fost stabilită o marjă de eroare. Până atunci, toţi locuitorii din Micro 38, 39 şi 40 rămân în frig.


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite