Gălăţenii se vor bălăci în bazinul de la Baia Comunală abia din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi autorităţile locale au promis în nenumărate rânduri că vor deschide Baia Comunală în această vară, lucrările de modernizare a bazinului de înot, în valoare de 7 milioane de lei, vor fi finalizate abia peste trei-patru luni.

Până la sfârşitul anului, constructorul trebuie să execute, în cadrul contractului, următoarele lucrări: consolidarea şi reabilitarea bazinului de înot, a corpului de legătură şi a corpului de intrare de la Baia Comunală; să monteze centrala termică şi să execute lucrările de sistematizare (apă, canalizare, gaze, electrice, etc).



Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, până la această dată au fost executate lucrările de consolidare la corpul bazinului de înot, corpul de intrare în clădire şi cel de legătură; s-a reparat acoperişul, s-au înlocuit instalaţiile sanitare, termice, electrice şi de ventilaţie; s-a înlocuit tâmplăria interioară şi cea exterioară.

De asemenea, s-au făcut compartimentările interioare, placările cu gresie şi faianţă; s-a montat centrala termică pentru deservirea bazinului de înot şi a corpurilor aferente Băii Comunale, s-au realizat reţelele exterioare (apă, canalizare, gaze, electrice, etc).

image



„Se vor face şi săli de fitnes pentru femei şi bărbaţi. Mai trebuie terminate finisajele interioare şi trebuie refăcut stratul suport al bazinului de înot. A fost o lucrare grea. Dura mai puţin dacă se făcea o clădire nouă”, ne-a spus şi Ion Titere, şeful de şantier.

Valoarea lucrărilor decontate până la data de 30 iunie 2011 este de 5,7 milioane de lei (fără TVA). Deşi, conform contractului, termenul de finalizare este la sfârşitul anului, constructorul Vâlceana SA, promite că bazinul de înot va fi pus în funcţiune la sfârşitul lunii octombrie. Lucrările sunt efectuate de firma Vâlceana. Baia Comunală a fost inaugurată în anul 1935.


image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite