Galaţi: Gălăţenii nu s-au înghesuit la Târgul de imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Gălăţenii nu s-au înghesuit la Târgul de imobiliare
Galaţi: Gălăţenii nu s-au înghesuit la Târgul de imobiliare

Cea de-a doua ediţie a târgului „Casa 360”, organizată  în holul Universităţii , nu a scăpat de efectele crizei Deşi ofertele de preţ puse la bătaie de organizatori au fost mai mici decât în anii precedenţi, foarte puţini gălăţeni au cutezat să se decidă pentru a comanda ceva din lista de propuneri imobilare.

„Din păcate, nu am putut  să aducem tot ce ne-am dorit. Este criză, iar dezvoltatorii din oraş sunt foarte reticenţi faţă de evenimente de acest tip.

Ca număr de locuinţe, este mai bine decât anul trecut, însă ca număr de expozante numărul este mai mic cu aproape 30%”
, ne-a declarat Marius Ogrezeanu, organizatorul evenimentului.

Oferte rezonabile


După o scurtă raită prin târg, am ajuns la concluzia că ofertele sunt acceptabile aproape pentru toate buzunarele. Chiar şi aşa, criza şi-a pus din plin amprenta.

„Am un băiat care urmează să se căsătorească în curând şi am venit să consult ofertele. Eu caut ceva pentru oameni simpli şi cu bani puţini. Nu cred că îmi permit”
, ne-a mărturisit Sanda Georgescu, una dintre primele cliente ale târgului din acest an.

Preţul unei locuinţe diferă în primul rând de zonă, dar şi cât de spaţioasă este aceasta. De pildă, un apartament cu două camere, zona Micro 18, 51 mp , etaj 10, oferit de agenţia „Elenor” este 25.000 de euro, iar unul cu trei camere, zona Micro 20, 75 mp, balcon îmbunătăţit, ajunge 50.000 de euro.

Pe de altă parte, un apartament în zona rezidenţială ajunge în jur  43.000 de euro. Este dotat cu centrală termică, aer condiţionat, termopan, termoizolaţie şi parcare subterană 

Dezvoltatorul  „Euro Construct”  ne-a spus că preţul celui mai ieftin apartament pe care îl are în acest moment este de 38.000 de euro. „Criza nu m-a afectat aşa grav. Până acum ne-am descurcat. Am avut şi cazuri în care, din lipsa banilor, clienţii au renunţat la contract. Astfel, au pierdut o parte din avans, iar eu a trebuit să revând apartamentele”, ne-a declarat Constantin Cojocaru. 

Gălăţenii care vor vizita târgul vor avea posibilitatea să primească ghidul complet al programului “Prima Casă” : avantajele lui, cine poate fi beneficiar, ce paşi trebuie să parcurgă, ce se poate cumpăra sau construi.

Spre exemplu, un avans pentru “Prima Casă” la Millenium Bank este de minim 5% dacă valoarea tranzacţiei este mai mică de 60.000 de euro, perioada de rambursare a creditului este de până la 30 de ani, comision de acordare 0%, comision de administrare 0%, rata dobânzii Euribor 3M +4%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite