Gălăţeni, atenţie ce consumaţi de Paşte! OJPC a descoperit numeroase nereguli la produsele expuse de comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului au luat la bani mărunţi agenţii economici care comercializează carne şi preparate din carne, lapte şi produse lactate, produse de cofetărie şi patisserie, ciocolată şi produse din ciocolată, dar şi vin. Au fost retrase de pe piaţă peste 150 de kilograme de produse alimentare şi au fost aplicate amenzi în valoare de 16.300 lei.

În urma controlului au fost amendaţi zeci de agenţi economici din municipiul Galaţi. S-au constatat numeroase nereguli atât în ceea ce priveşte etichetarea şi depozitarea produselor, cât şi termenul de valabilitate.

"Principalele abateri constatate au fost neîncadrarea în termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale de consum, modificări organoleptice (colonii de mucegai, miros necorespunzător produsului, grăsimi exudate prin ambalaj, ambalaj deteriorat), lipsa elementelor de identificare şi caracterizare, etichetare necorespunzătoare în conformitate cu prevederile legale, etichete ilizibile sau şterse", a declarat Viorica Colgiu, comisarul şef al OJPC Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, au fost retrase de pe piaţă peste 150 de kilograme de produse alimentare şi au fost aplicate amenzi în valoare de 16.300 lei.

În această perioadă vor continua acţiunile de control asupra modului de comercializare a alimentelor de origine animal (carne proaspătă şi congelată, preparate din carne, peşte proaspăt şi congelat, conserve carne şi peşte, ouă), cât şi a produselor de patiserie.

Se au în vedere locaţii cu o concetraţie maximă de consumatori: pieţele şi zonele adiacente, supermarketurile", ne-a spus Viorica Colgiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite