Gălăţeanul Victor Mihalachi aduce aurul în România de la "Mondialele" de kaiac-canoe de la Poznan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţeanul Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu, sau altfel spus echipajul de dublu al României la canoe a obţinut medalia de aur pe distanţa de 1.000 de metri la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Poznan.

Dacă vineri cei doi băieţi de aur ai României au condus cursa de la început până la sfârşit, sâmbătă ei au schimbat tactica, au pornit mai încet, au fost la un moment dat pe locul patru, dar finişul a fost irezistibil.

Dumitrescu şi Mihalachi au terminat proba în trei minute şi 37.317 de secunde, având însă emoţii pe final deoarece fraţii bieloruşi Andrei şi Aliaksandr Bahdanovich terminând la +0.008 secunde în spatele lor.

Locul trei le-a revenit ungurilor Marton Toth şi Robert Mike.

Potrivit site-ului galateni.net Victor Mihalachi a fost, până în urmă cu doi ani, elev al antrenorilor gălăţeni Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi.

Mihalachi a mai făcut sport în Republica Moldova înainte de a se legitima la CSS Galaţi, iar acum reprezintă clubul Dinamo. În urmă cu trei ani, la Campionatele Mondiale pentru juniori din Cehia, Victor Mihalachi a ieşit  campion mondial.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite