Gălăţeanca Irina Popa, cea mai nouă voce de pe scena jazz-ului românesc, îşi lansează albumul “The Dream”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Popa
Irina Popa

Dacă este să nominalizăm cel mai cunoscut dintre festivalurile câştigate, Irina Popa are în palmares trofeul Festivalului de la Mamaia şi a Premiului Presei din 2008. Albumul se lansează oficial miercuri, pe 7 decembrie, orele 19.00, în Clubul La Scena.

Irina a colaborat cu reputaţi compozitori ca Adi Ordean, Bass Production, Ciprian Blaga, Cornel Cristei, a asigurat partea vocală pe câteva piese ale unui album de succes a grupului Amadeus, a fost invitată la emisiuni TV la Antena 1, Antena 2, Pro TV, TVR 2.

Producătorul albumului - Cornel Cristei - este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi, secţia Pian. A fost liderul celebrului grup „Ethos" al anilor '70 şi fost component al formaţiilor „Roşu şi Negru" şi „Electrecord". Din 2003 este consilier muzical şi instrumentist al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila.

Albumul The Dream contţine 10 piese compuse, orchestrate şi mixate de Cornel Cristei, piese ce pun în valoare calităţile vocale ale Irinei Popa dar şi abilităţile interpretative pe instrumentele cu clape ale autorului la care se adaugă computer programing-ul. Piesele aparţin genului soft-jazz, cu influenţe soul şi disco la care se adaugă un groove electro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite