Gălăţean condamnat pentru că şi-a bătut vecinul cu o şipcă până la inconştienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a primit patru ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat şi trebuie să îi plătească daune morale vecinului său.

Agresorul şi victima, originari din comuna gălăţeană Negrileşti, s-au şicanat reciproc nu mai puţin de cinci ani de zile, timp în care şi-au adresat injurii şi ameninţări cu orice prilej care se ivea.

Asta în condiţiile în care aceştia sunt vecini pe strada din comună unde locuiesc. În data de 25.03.2009, Ionuţ Scorţescu (40 de ani) şi Ion Medeleanu (61 de ani) s-au întâlnit în localitate şi după o porţie bună de înjurături, cei doi au simţit nevoia să mute cearta la un alt nivel.

Pentru că nu avea altceva la îndemână, Ionuţ Scorţescu, un nume predestinat, a rupt o şipcă dintr-un gard şi a început să-l lovească pe vecinul său peste tot corpul.

Acelaşi lucru l-a făcut şi Ion Medeleanu, dar acesta din urmă nu a rezistat prea bine la lovituri. În „generozitatea" sa, Scorţescu nu a ratat nici o parte a corpului iar vecinul său a ajuns în stare gravă la spital.

Sechele şi puşcărie la „ofertă"

Raportul medicilor este mai mult decât elocvent: politraumatism toracic stâng, fracturi costale occipitale, cu şoc traumatic şi hemoragic.

Ionuţ Scorţescu a fost arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă la omor calificat întrucât s-a apreciat că loviturile administrate vecinului său i-au pus în pericol viaţa.

„A recunoscut fapta şi a motivat-o, spunând că de cinci ani se ceartă în continuu cu vecinul său", ne-a declarat procurorul Sorin Leau.

După doi ani de la incident, Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi l-au condamnat pe agresor la patru ani de închisoare şi l-au obligat să-i plătească victimei daune morale în sumă de 3.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite