Gala premiilor IMM la Galaţi. Cea mai profitabilă companie este Arabesque. Vezi câţi bani au câştigat patronii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Premiilor IMM Galaţi
Gala Premiilor IMM Galaţi

Evenimentul a avut loc joi după-amiază la Teatrul Dramatic din Galaţi. Asistenţa a putut afla că şi în vremuri de criză se pot face profituri ameţitoare. Cele mai profitabile firme gălăţene s-au dovedit: Arabesque, Vega '93 şi Metex Big.

Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) de la Galaţi a anunţat, de la bun început, că Gala premiile IMM va fi diferită decât cele din anii precedenţi. Şi chiar a fost. Lucrurile s-au derulat cumva mai simplu, mai firesc, parcă pentru a sublinia că e criză. Mai mult decât atât, nimeni n-a ştiut cine va lua premiile până în momentul când Marian Filimon a făcut oficiile de gazdă.

Lectura clasamentelor puse la dispoziţie de PIMM Galaţi în decursul Galei a adus destule surprize. Prima şi cea mai plăcută a fost aceea că încă se mai face profit în economia gălăţeană. Ba chiar există firme care fac un profit consistent!

Dar iată, pe scurt, Topul firmelor gălăţene, bazat pe rezultatele finaciare obţinute de acestea în 2010:

ÎNTREPRINDERI MARI:

1) - Arabesque SRL Galaţi - profit: 46.994.146 lei (circa 11 milioane de euro!). Firma aparţine soţilor Rapotan şi este profilată pe comerţ cu materiale de construcţii.

2) - Vega'93 SRL Galaţi - profit: 39.237.878 lei (circa 9 milioane de euro). Firma aparţine familiei Istrate (Corneliu Istrate tocmai a renunţat la acţiuni în favoarea copiilor lui, Anca şi Ionuţ) şi se ocupă cu construcţiile civile şi industriale, mai ales pe partea de proiecte publice.

3) - Metex BIG SA - profit: 36.551.526 lei (circa 8,5 milioane de euro). Firmă de comerţ deţinută de un fond de investiţii.

În afara podiumului, dar pe locuri absolut onorabile, s-au situat firmele: Mairon SA Galaţi (profit de 31 milioane de lei), Şantierul Naval Damen (25,7 milioane de lei), Contec Foods SRL Tecuci (8,8 milioane de lei), Retec SA Galaţi (7,3 milioane de lei), Prutul SA (6,8 milioane de lei), Metaltrade International (6,6 milioane de lei) şi Navrom SA (3,5 milioane de lei).

ÎNTREPRINDERI MIJLOCII

1) - Arcada Company SRL - profit: 47.538.675 lei (circa 11,5 milioane de euro).

2) - Romportmet SA - profit: 20,3 milioane de lei (circa 5 milioane de euro)

3) - Tancrad SRL - profit: 10,2 milioane de lei (circa 2,2 milioane de euro)

Clasamentul firmelor mijlocii continuă cu: Baurom Costruct (6,9 milioane de lei), Criomec SA (6,3 milioane de lei), Viva Company SRL (5,9 milioane de lei), FierCTC (5,9 milioane de lei), Den Breejen Romania (4,4 milioane de lei), Magnus Credit (4,3 milioane lei) şi Profiland SRL (4 milioane lei).

ÎNTREPRINDERI MICI

1) - Bureau Veritas Romania Controle International SRL - profit: 5,2 milioane de lei

2) - Dutch Marine Trading Design SA - profit: 3,3 milioane de lei

3) - Master Lux SRL - profit: 3 milioane de lei

Altele: Agrojor (2,5 milioane de lei), Rojevas 2000 SRL (2,3 milioane de lei) şi Silvano (2,2 milioane de lei).

MICROINTREPRINDERI

1) -  LUBRIMET SRL - profit: 2,3 milioane de lei

2) - Europolis Shipping and Tradins SRL - profit: 1,8 milioane de lei

3) - Cosoti SRL - profit: 1,2 milioane de lei.

ÎNTREPRINDERI NOU ÎNFIINŢATE

1) - Diesel Ricambi SRL - profit: 3,6 milioane de lei (interesante ste că aceaastă firmă are doar patru angajaţi!).

2) - Phoenix Slag Services - profit: 3 milioane de lei

3) - Romero 26 IFN - profit: 1,8 milioane de lei.

În ediţiile viitoare, cotidianul Adevărul - ediţia de Galaţi şi săptămânalul ADS Galaţi îşi propun să facă analize complete ale poveştilor de succes ale firmelor şi investitorilor care au intrat în TOPUL realizat de Patronatul IMM-urilor. Cu siguranţă că, astfel, vom reuşi, cu toţii, să aflăm un secret formidabil: cum poţi scăpa de criză şi, pe deasupra, să mai faci şi profit!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite