GALERIE FOTO: Expoziţie de animale şi de păsări rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţeanul care a crescut un porumbel devenit în 2010 campion european la frumuseţe
Gălăţeanul care a crescut un porumbel devenit în 2010 campion european la frumuseţe

Struţi africani, păuni „umeri negri" şi găini frezate sunt doar câteva dintre speciile expuse în cadrul primului eveniment de profil din oraş.Cu doar trei lei, gălăţenii vor putea admira sute de porumbei, păsări şi animale mici aduse de crescători din toată ţara. Expoziţia va fi deschisă până duminică.

GALERIE FOTO AICI: Specii rare de păsări şi animale prezentate în prima ediţie a expoziţiei de profil din Galaţi

Iubitorii de animale au acum ocazia să viziteze, în premieră pentru Galaţi, o expoziţie inedită care aduce în atenţia publicului specii rare de iepuri, cai, capre, struţi, găini, dar şi porumbei originari din oraşul nostru.

La eveniment, au fost invitaţi peste o sută de crescători din toată ţara, care au adus peste 900 de exponate de diferite specii şi dimensiuni.


Expoziţia este un prilej bun pentru a induce copiilor dragostea faţă de păsări şi animale. De aceea, am perceput taxă de intrare doar pentru adulţi, care vor plăti pentru un bilet, trei lei", a declarat Cătălin Ionescu, preşedintele Asociaţiei de Columbofili.


Porumbelul, campion european la frumuseţe


Atracţia evenimentului este un porumbel crescut în Galaţi, care, datorită frumuseţii sale, a primit titlul de campion european într-o competiţie de profil organizată în Slovacia.


Porumbelul are doi ani şi este din rasa <<jucător de Galaţi>>, specie recunoscută în toată lumea. Este un exponat deosebit datorită frumuseţii sale, recunoscută şi pe plan european", a declarat Toni Puşcaşu, columbofil gălăţean.


Păunii, pata de culoare a expoziţiei
După ce şi-au delectat privirea cu diferite specii de porumbei, vizitatorii vor avea ocazia să atingă căţiva specii rare de păsări printre care se regăsesc păunii „umeri negri", albi şi comuni, raţele mandarine şi caroline, găinile frezate şi Sebright sau chiar un curcan, care cântăreşte 35 de kilograme.


Povestea păunilor a început în urmă cu vreo 15 ani, când am cumpărat prima pereche. Îmi place mult ceea ce fac, însă recunosc că este şi o afacere foarte profitabilă. Spre exemplu, o pereche de păuni din specia umeri negri costă 2.600 de lei, iar una din specia comună se vinde cu 1.300, dacă păsările au doi ani, iar dacă sunt mai mici, atunci preţul scade la 1.000 de lei", a explicat Nicu Cazan, crescător de păsări din Brăila.


Cei care vor un spectacol adevărat trebuie să ajungă la expoziţia organizată în incinta AgrotecDunărea (vi-s-vis Piaţa de Gros) astăzi, începând cu ora 10.00, când va avea loc o defilare a cailor de rasă Lipizan şi Huţul dar şi a caprelor Saanen şi Alpină Franceză.

Expoziţia se va închide duminică după ora 13.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite