GALERIE FOTO/Mii de oameni au participat la "AcuFest 2011", primul Festival de Cultură Urbană din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"AcuFest 2011" Galaţi
"AcuFest 2011" Galaţi

Timp de trei zile Faleza Inferioară a devenit un punct de atracţie pentru pasionaţii de teatru şi concerte în aer liber, grafitti, dans modern, parkour sau trial bike.

VEZI AICI GALERIE FOTO: "AcuFest 2011"

CITEŞTE ŞI :  ACUFest/Primul festival de artă şi cultură urbană la Galaţi

Prima zi a festivalului a fost dedicată dansului, teatrului şi artelor vizuale. Trupa BBoys Only de la Casa de Cultură a Studenţilor a încantat audienţă cu o demonstraţie de break-dance, în timp ce actorii de la Facultatea de Arte şi de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” au redus teatrul în aer liber.

Maraton cultural

Un succes deosebit l-a avut atelierul de grafitti. „Privitorii au avut ocazia să înveţe arta combinării culorilor, diferenţa dintre un desen artistic şi o simplă mâzgăleala pe pereţii clădirilor din oraş. În plus, trecătorii au avut parte de caricaturi şi schiţe grafice“la minut” realizate de artişti plastici consacraţi”, a spus Cristi Ochiu, preşedintele Asociaţiei ATAC.



Ziua a doua a festivalului a fost şi mai  densă din îunct de vedere artistic. Practic Faleza Dunării, între Zid şi Foisor, a fost “cucerită” de artişti.

Nivelul de adrenalină a crescut atunci când în arena au intrat practicanţii de parkour şi trial bike. La Zid au fost amplasate un mic circuit cu obstacole care a dat posibilitatea iubitorilor de sporturi extreme să asiste la un adevărat spectacol de îndemânare, precizie şi echilibru.

Festival Cultură Urbană

Iubitorii de artă plastică au putut să admire expoziţia de sculptură şi cea de fotografie, în timp ce amatorii de teatru, au avut parte din nou de spectacole în aer liber susţinute de actorii de la teatrul de păpuşi şi de studenţii de la trupa “De ce ficatul?”. Ziua s-a încheiat cu o nouă demonstraţie de street-dance, precum şi o serie de concerte în aer liber găzduite de foişorul de la Faleza.

Ultima zi a festivalului aduce iubitorilor de frumos un program similar, cu expoziţii şi event-uri de artă plastică, demonstraţii de street-dance, teatru în aer liber şi concert la Foişorul de la Faleză.

Imagini de la festivalul de cultura urbana "ACUFEST 2011"

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco susţine că „AcuFest 2011” a fost un real succes. „Prezenţa unui public numeros a demostrat că arta urbană are mulţi susţinători în oraşul de la Dunăre. Ne bucurăm că Festivalul a fost primit bine de către gălăţeni. Cu siguranţă vor mai fi şi alte ediţii”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Organizatorii „AcuFest 2011” au fost Consiliul Local, Consiliul Judeţului Galati, Primăria Galaţi, Centrul Cultural Dunărea de Jos, Casa de Cultură a Studenţilor, Asociaţia ATAC, Clubul Zod!ar, Facultatea de Arte şi Fundaţia Muzeul Caricaturii Române.

Festivalul „AcuFest” a fost bazat pe voluntariat, bugetul fiind asigurat în întregime din sponsorizări.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite