Furtuna de zăpadă/ Niciun drum blocat. S-a deschis şi drumul judeţean din dreptul comunei Schela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zapada Galaţi , foto Bogdan Dimofte
Zapada Galaţi , foto Bogdan Dimofte

În jurul prânzului se putea circula pe toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţul Galaţi. Utilajele de la "Drumuri şi Poduri" au scos de pe carosabil şi autobuzul care derapase, blocând circulaţia în dreptul comunei Schela

Ora 11.00 În urma intervenţiei utilajelor grele ale Societăţii "Drumuri şi Poduri", drumul judeţean dn dreptul comunei gălăţene Schela a fost deblocat.

"Se circulă normal acum, sigur în condiţii de iarnă. În acest moment nu este niciun drum judeţean blocat. Se intervine în forţă pe toate drumurile unde sunt probleme", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de la "Drumuri şi Poduri".

Reamintim că dimineaţă un autobuz a derapat în dreptul localităţii Schela şi a blocat pentru o oră drumul judeţean ce trece prin dreptul comunei.

Totodată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că niciun drum naţional din judeţul Galaţi nu este blocat de zăpada depusă în urma ninsorilor abundente

Ora 10.00 În jurul orei 9.30 a avut loc incidentul care a dus la blocarea circulaţiei şi la formarea unui şir de maşini care aşteaptă deblocarea drumului pentru a trece mai departe.

"Am trimis deja în zonă utilaje de mari dimensiuni. Cred că în 20 de minute vor ajunge şi în jumătate de oră drumul va fi deblocat. Pentru că autobuzul este în mijlocul drumului, ceilalţi şoferii nu pot trece mai departe. Nu cred că vor fi probleme să deblocăm drumul", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de la "Drumuri şi Poduri".

Drumuri unde se circulă greu

Căderile puternice care s-au abătut azi-noapte şi viscolul care a spulberat zăpada au dus şi la formarea unor suluri de nea care îngreunează circulaţia în judeţ. Este vorba de drumurile judeţene:

DJ 251 G între Matca şi Valea Mărului (zona denumită Coasta Lupului)
DJ 261 A în dreptul commune Scânteieşti
DJ 242 D în dreptul comunei Suceveni
DJ 204 N în dreptul comunei Nămoloasa
DJ 251 dintre Bălăşeşti şi Bălăbăneşti

"Pe aceste drumuri se circulă, însă mai greu, pentru că din cauza vântului s-au format unele suluri de zăpadă. Intervenim cu utilaje grele în aceste zone. Nu sunt drumuri blocate, însă se circulă mai greu", a ma declarat Luciano Tudor.

"Drumuri şi Poduri" intervine cu 20 de utilaje în lupta cu zăpada. Este vorba de freze, autogredere, tractoare, vole, excavatoare, camioane etc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite