Furnalul 3 din combinatul siderurgic gălăţean va fi repus în funcţiune în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ArcelorMittal Galaţi derulează, în prezent, lucrări ample de mentenanţă şi investiţii la Furnale. Este pentru prima oară în istoria Combinatului când se organizează operaţiuni de reînzidire la două furnale în paralel. În timp ce la Furnalul 3 se fac lucrări de mentenanţă, Furnalul 5 se află în reconstrucţie şi va fi funcţional începând cu luna octombrie a acestui an.

Lucrările de reparaţii de la Furnalul numărul 3, încă aflate în derulare, vizează înlocuirea unui număr important de elemenţi de răcire de la cuvă şi etalaj, schimbarea echipamentului de încărcare, torcretarea manuală a cuvei, etalajului şi pântecelui, după efectuarea acoperirii încărcăturii cu materiale refractare, înlocuirea a patru ansamble de insuflare, a tuturor gurilor de vânt şi răcitoarelor Jumbo, precum şi numeroase alte lucrări electrice, de automatizări şi la instalaţii.

„Suntem încrezători că acest proiect se va încheia cu succes, fără întârzieri şi că repornirea în parametri a Furnalului 3 va avea loc la mijlocului lunii iunie. Obiectivul este ca, folosind aceste două echipamente, să obţinem o producţie de fontă lichidă în parametri normali de securitate şi fiabilitate. Ambele proiecte sunt în conformitate cu programările aprobate. Impactul pentru producţia din aval, cum ar fi pentru cea a laminoarelor, a fost limitat prin aducerea din Grup de slab-uri de calitate", a declarat Dorian Dumitrescu, P.R. Manager ArcelorMittal Galaţi.

Reparaţii şi la Furnalul 4

Potrivit conducerii ArcelorMittal Galaţi, compania va organiza o reparaţie pe termen scurt şi la Furnalul numărul 4, care se află, acum, spre sfârşitul perioadei de exploatare şi care trebuie să asigure producţia, alături de Furnalul 3, până la repornirea noului Furnal 5, care va avea loc în luna octombrie. În timpul opririi, securitatea gazului va fi asigurată prin injectarea de azot inert în conducte.

"Toate aceste lucrări se fac folosind tehnologii de ultimă oră, cu sprijinul specialiştilor din Grup şi aplicând măsuri severe de securitate şi sănătate în muncă", a declarat Thierry Le Gall, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Pentru Furnalul numărul 5 care, de fapt, va fi un furnal nou ce va reporni în luna octombrie, se derulează lucrări ample de investiţii, în stadii diferite de realizare, cum ar fi: montarea blocurilor carbonice, consolidarea platformei de turnare, construirea unei noi platforme pentru gurile de vânt - ce va permite, în premieră, lucrul cu echipamente motorizate - repararea grinzii skip, lucrări la cawpere, construirea unui turn nou de răcire forţată, reparaţii la turnul numărul 3 de răcire naturală şi altele.

"În paralel, echipa de specialitate de la Furnalul numărul 5 pregăteşte un plan de mentenanţă care va asigura sustenabilitatea în operare, pe termen lung, a acestui echipament, prin luarea de măsuri adecvate", a mai spus Dorian Dumitrescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite