Funcţionarii publici din Galaţi au boicotat protestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii publici din Galaţi nu au întrerupt activitatea: foto Adevarul
Funcţionarii publici din Galaţi nu au întrerupt activitatea: foto Adevarul

Activitatea instituţiilor bugetare din municipiul Galaţi s-a desfăşurat fără întreruperi deşi, astăzi, peste 44.000 de funcţionari publici din alte judeţe ale ţării au organizat grevă de avertisment, între 08.30 - 10.30. Şi asta pentru că cei aproximativ 3.000 de gălăţeni plătiţi din bugetul statului au mers la serviciu refuzând să se alăture colegilor din ţară.

Galaţiul nu a participat niciodată la protestele organizate la nivel naţional. Ei au nemulţumiri doar la nivel de declaraţie. Cel puţin aceasta este părerea mea având în vedere că nouă nu ne-au cerut ajutorul", a declarat Romică Gârneaţă, liderul sindicatului Cartel Alfa Galaţi la care sunt afiliaţi mii de funcţionari publici.


Pe de altă parte, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a declarat că funcţionarii publici au alte probleme de rezolvat.


În Primărie nu a fost niciun protest. Avem alte probleme mai mari. Oamenii sunt îngrijoraţi că-şi pot pierde locurile de muncă, mai ales de când ni s-a spus că trebuie să disponibilizăm 100 de oameni. Greşeala sindicaliştilor este că luptă doar pentru a obţine salarii mari, nu şi pentru a ţine oamenii în funcţie", a adăugat Dumitru Nicolae.


Amintim că funcţionarii publici au cerut creşterea salariilor mici, păstrarea locurilor de muncă şi respectarea dreptului autorităţilor locale de a-şi stabili propriul necesar de personal.


Peste o săptămână, sindicaliştii vor picheta sediile Ministerului Muncii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar pe 12 februarie funcţionarii publici intenţionează declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite