Fundaţia Toflea din judeţul Galaţi donează 10.000 de euro pentru victimele dezastrului din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundația Toflea, organizație neguvernamentală care derulează proiecte pentru romii din satul Toflea, judeţul Galați, a răspuns apelului de urgență lansat de Crucea Roșie Română și vine în ajutorul victimelor dezastrului din Japonia, oferind o donație în valoare de 10.000 de euro.

Donația Fundației Toflea este cea mai mare contribuție a unei organizații neguvernamentale din România, care a răspuns apelului umanitar, spun reprezentanţii fundaţiei.

Donația va sprijini eforturile umanitare lansate de Crucea Roșie Japoneză, în programul de asistență pe termen mediu și lung a oamenilor rămași fără locuință, în urma cutremurului și al valului tsunami care au lovit nord-estul Japoniei, pe 11 martie.

"Zeci, sute de mii de oameni trec prin momente dramatice, la mii de kilometri de noi, iar cel mai frumos gest pe care îl putem face este să îi ajutăm cât putem. Am fost impresionați de demnitatea cu care poporul japonez își trăiește drama", a declarat Magdalena Stoian.

Pe 14 martie, Crucea Roșie Română a lansat un Apel Umanitar de Urgență, pentru a susține financiar eforturile de intervenție în urma dezastrului din Japonia. Până la data de 15 aprilie, suma colectată se ridica la 79.815 euro, contribuții din partea a numeroase persoane fizice și companii.

Conform statisticilor oficiale, 12.000 de oameni au murit, peste 15.000 sunt dați dispăruți, iar sute de mii de japonezi au fost afectați, rămânând fără case și mijloace de existență.

Înființată în anul 2004, Fundația Toflea este o organizație neguvernamentală care sprijină și promovează tinerii, în special pe cei de etnie romă din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați. Fundația Toflea sprijină peste 130 de bursieri - elevi, studenți și masteranzi - și dezvoltă proiecte de care beneficiază anual peste 3.000 de tineri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite