Frumuseţile de la aQua Models vor să cucerească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia a fost deja apreciată de Cătălin Botezatu. Foto: Bogdan Nistor
Colecţia a fost deja apreciată de Cătălin Botezatu. Foto: Bogdan Nistor

Zece modele ale agenţiei vor participa mâine la Festivalul Naţional Studenţesc de Modă de la Iaşi. Colecţia se numeşte "Encore un dance" şi este inspirată de păsările Flamingo.

După ce s-a întors de la Piteşti, de la Festivalul Naţional de Creaţie Vestimentară "Culorile Toamnei", cu premiul pentru popularitate pe care şi-a pus semnătura însuşi Cătălin Botezatu, trupa aQua Models, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi se pregăteşte să cucerească acum inimile organizatorilor "Student Fashion Day".

Organizat în acest an la Iaşi şi ajuns la cea de-a patra ediţie, Festivalul Naţional Studenţesc de Modă va avea loc pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

"Agenţia de modele a Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi va participa cu zece fete din cadrul agenţiei aQua Models. Vor merge cu colecţia «Encore un dance», cea cu am participat de altfel şi la festivalul Piteşti", spune directorul Casei de Cultură, Dinu Gându.

Dacă este să vorbim despre colecţie constatăm cu surprindere că păsările Flamingo sunt punctele de plecare în realizarea acesteia.

"Am plecat de la eleganţa şi graţia acestora, de la dansul lor fascinant. Colecţia este adresată femeii graţioase, rafinate, care ştie să-şi pună în valoare feminitatea. Este o colecţie fluidă, nu prin materialitate, ci datorită croiului şi elementelor folosite. Volanele repetitive subliniază mişcările graţioase ale păsărilor Flamingo. În fiecare ţinută este surprins un moment din viaţa acestora", mărturiseşte designer-ul colecţiei, Florentina Giol, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, la secţia Modă.

La concursul de mâine juriul, format din creatori de modă consacraţi şi reprezentanţi ai massmedia, se va puncta în special creativitatea, dar şi modul în care sunt puse în valoare elementele colecţiei. Modelele vor avea la dispoziţie zece minute pentru a arăta că sunt profesioniste.

"Ne vom bate pentru unul dintre cele trei premii puse în joc de organizatori. Mergem la Iaşi încrezători că putem câştiga chiar marele premiu", spune Cristina Tcacenko, una dintre modelele care vor ajunge la Iaşi.

Ea este şi singurul model din România selectat pentru a participa în Taiwan la "Miss Ocean International 2010".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite