Frontiera galăţeana aglomerată de moldovenii care fac Craciunul pe stil vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Oancea
Vama Oancea

Punctele gălăţene de trecere a frontierei s-au aglomerat din cauza cetăţenilor moldoveni care merg acasă pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi. Numărul ucrainenilor şi rusilor care tranzitează frontiera a crescut de asemenea.

"Se remarcă o creştere a numărului cetăţenilor străini, în special ucraineni, dar şi ruşi ori moldoveni, care tranzitează în aceste zile frontiera în scopul petrecerii Crăciunului pe stil vechi. Am suplimentat şi numărul cadrelor pentru a nu apărea aglomeraţie în punctele de frontieră", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Marcel Antohe.

Există însă şi un aflux destul de însemnat al cetăţenilor ruşi sau ucrainieni care prefer să petreacă crăciunul în străinătate. Astfel o parte dintre aceştia vin în România, alegând ca locaţii staţiuni precum Sinaia şi Poiana Braşov, unii alegâng însă ca destinaţii finală Bulgaria. Operatorii de servicii se pot lăuda în present că au ocupat 80% din spaţiu, reducerile de 10-20% din preţul cazării fiind se pare reţeta perfectă pentru atragerea de turişti moldoveni.

"Am fost până acum în fiecare an la Poiana Braşov şi Sinaia. A fost bine, dar acum mergem în Bulgaria, să vedem cum e. Daca ne place, ne vom mai duce acolo, mai ales ca e mai usor cu limba vorbită, care e mai apropiată de a noastră", spunea unul dintre turistii ucraineni.

Moldovenii au rămas se pare fideli staţiunilor româneşti, unde lasă şi peste 1.000 euro pe sejur. Pentru a face faţă numărului mare de turişti, politiştii gălăţeni de frontieră şi-au suplimentat personalul până pe 7 ianuarie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite