Frigul de afară şi din case a omorât patru gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrele au fost transportate la morgă Foto: Adrian Obreja
Cadavrele au fost transportate la morgă Foto: Adrian Obreja

În cele patru zile în care temperaturile au scăzut sub zero grade, patru persoane şi-au pierdut viaţa. Prima dintre acestea a căzut pradă îngheţului. Un bărbat fără adăpost a fost găsit mort la sfârşitul săptămânii trecute sub un autocar parcat lângă Casa de Cultură a Sindicatelor. Cauza morţii: hipotermia.

În aceeaşi zi, la numai câteva ore, alţi doi bătrâni, Maria Cuţăr de 89 de ani şi Petru Marin Dima de 60 de ani, bunică şi nepot, au fost găsiţi fără suflare în garsoniera lor, intoxicaţi  cu monoxid de carbon de la aragazul cu care se încălzeau.

Cea de-a patra victimă a iernii a este tot o persoană fără adăpost. Florin Mihailov a adormit sub o maşină,  în zona pieţei din Micro 17 şi nu s-a mai trezit. Cadavrul acestuia a fost găsit dimineaţă.
Aceştia din urmă spun că victima nu mai avea casă de aproximativ doi ani de zile şi că în seara precedentă căuta un loc unde să se încălzească.

“Stă pe străzi de vreo doi ani. Nu ştia unde să mai stea să se încălzească puţin. A fost frig tare aseară. Probabil era şi puţin băut. A murit îngheţat”, spune Ionel Sefer, unul dintre prietenii victimei.
 
Cadavrele acestora au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiilor, iar medicii legişti vor stabili cauzele exacte ale deceselor.

“Galaţiul a înregistrat un record negativ în ceea ce priveşte decesele din cauza frigului. Avem deja doi boschetari morţi ,ambii găsiţi în parcare sub maşini. Alţi doi oameni au murit în casă intoxicaţi. Tragic este că iarna abia acum a început”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite