Foto/Expoziţie cu maşini de epocă la Galaţi. Cea mai „bătrână doamnă” împlineşte 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu au aer condiţionat, comenzi pe volan, geamuri electrice sau cutie de viteze hidramată, dar costă o avere. Maşinile de epocă parcate în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor le-au luat ochii trecătorilor.

Gălăţenii pasionaţi de maşini, şi nu numai, pot vizita astăzi şi mâine până la orele 12.00 prima expoziţie cu maşini de epocă organizată în oraşul nostru. Aceasta are loc în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor şi sunt prezentate 33 de automobile care mai pot fi văzute pe străzi doar la astfel de ocazii. Salonul auto este organizat de Auto Clasic Club Galaţi.

Cel mai vechi autovehicul prezent la expoziţie a fost un Ford T Speedster, fabricat în 1912. La data fabricării aceasta era o maşină de cursă, iar întreţinerea ei în momentul de faţă costă o avere.


O altă maşină, cu numai doi ani de zile mai tânără decât Ford T Speedster, este Ford-ul T, din 1914.

image


 
“Pasiunea mea pentu astfel de maşini a început în urmă cu mulţi ani. Foarte puţine maşini ca aceasta se mai găsesc astăzi. Foarte puţine mai prind vârsta de 100 de ani. Mereu sunt întrebat dacă vreau să o vând. Cei mai mulţi dintre cei care vor s-o cumpere sunt rromi”, spune Axel Kohnen, proprietarul de origine fermană a ambelor maşini model Ford T.

image

 
Pe lângă aceste două maşini clasice, gălăţenii mai pot admira modele extrem de rare cum ar fi Rolls Royce, Morgan, Cadillac Deville, Plymouth, Willys.

image



“După terminarea expoziţiei vom organiza şi o defilare a maşinilor pe strada Brăilei şi pe faleza Superioară”, spune Elena Atanasiu, oraganizatorul evenimentului.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite