Fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferenţiarul universitar Neculai Chifan a fost filmat de către reporterii Realitatea TV în timp ce vindea o lucrare de licenţă unui fost student pentru 100 de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciu Teritorial Galaţi l-au pus sub acuzare pentru luare de mită la sfârşitul lunii aprilie 2011 pe Neculai Chifan, fost prodecan al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi şi conferenţiar universitar doctor.

Inculparea conferenţiarului universitar vine după ce acesta a fost filmat cu camera ascunsă de către reporterii postului de televiziune Realitatea TV când cerea bani în faţa Universităţii din Galaţi de la un fost student pentru a-i da lucrarea de licenţă.

"În zilele de 7 aprilie 2009 şi 14 aprilie 2009, în calitate de conferenţiar universitar şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi, inculpatul Neculai Chifan a pretins şi a primit de la o persoană suma de 410 lei, echivalentul sumei de 100 euro, pentru a-i da o lucrare de licenţă ce fusese susţinută în sesiunea iunie 2007 de către o fostă studentă al cărei îndrumător a fost inculpatul", au precizat procurorii anticorupţie în rechizitoriu.

Fost prodecan a promis cu aceeaşi ocazie că va elibera alte 30 de lucrări de licenţă realizate de studenţii absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi, al căror îndrumător a fost tot el, în schimbul unor sume de bani variind între 100 şi 200 euro, în funcţie de notele obţinute de acei studenţi la susţinerea lucrărilor de licenţă.

Dosarul care îl priveşte pe fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi va fi judecat de Tribunalul Galaţi.

Dacă va fi găsit vinovat pentru luare de mită, Neculai Chifan riscă să stea după gratii între 3 şi 12 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite