Fostul director al Navrom Galaţi: "Comandantul vasului Mogoşoia a avut partea lui de vină la scufundarea navei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La comemorarea a 21 de ani de la tragedie, Ioan Niţulescu crede că moartea celor 223 de pasageri putea fi evitată dacă căpitanul vasului "Mogoşoaia" ar fi menţinut nava pe partea dreaptă a şenalului navigabil.

Circa 20 de persoane au participat vineri la sluba religioasă organizată la monumentul construit în memoria victimelor de pe nava "Mogoşoaia". Printre aceştia s-au numărat fostul ministru al Transporturilor, Nicolae Stere, fostul director comercial al Navrom Galaţi, Ioan Niţulescu şi Maximilian Popescu, fost comandant instructor la Navrom.

Ioan Niţulescu a făcut o remarcă surprinzătoare în legătură cu tragedia în care şi-au pierdut viaţa 223 de persoane: "Cred că şi comandantul de pe Mogoşoaia a a avut o vină pentru că trebuia să stea pe partea dreaptă a canalului navigabil. Am trăit atunci clipe groaznice. Am stat în aval cu o şalupă şi pescuiam oamenii de pe Dunăre. Câteva zile şi câteva nopţi am fost pescuitori de cadavre".

La rândul său, Maximilian Popescu a ţinut să declare că ziua de 10 septembrie nu poate trece fără să fie vărsată o lacrimă pentru cei care şi-au pierdut viaţa pe Mogoşoaia.

În curtea societăţii "Port Bazinul Nou" a fost ridicat un monument în dreptul zonei unde s-a scufundat nava Mogoşoia, pe care sunt inscripţionate numele victimelor.

"După 10 ani de la accident, am decis să facem acest monument pentru că nimeni nu s-a gândit să facă acest lucru. Monumentul a început să se degradeze şi cred că Primăria sau biserica trebuie să îl treacă în patrimoniu. NU dorim să se uite ce s-a întâmplat aici", a declarat Petrică Boşneagă, cel care a venit cu iniţiativa construirii monumentului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite