Fostul director al Liceului Metalurgic din Galaţi şi-a redobândit funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Hăulică ne arată sentinţa favorabilă dată de Parchet. Foto: Bogdan Nistor
Ionel Hăulică ne arată sentinţa favorabilă dată de Parchet. Foto: Bogdan Nistor

Suspendat din cauză că pe numele lui a fost depusă o plângere penală, semnată de două chiriaşe din Căminul F al liceului, Ionel Hăulică a fost găsit nevinovat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

La aproape un an de la momentul suspendării, directorul Grupului Şcolar Metalurgic din Galaţi, Ionel Hăulică se pregăteşte să-şi reia funcţia.

"Îmi cer drepturile"

Pe 22 septembrie am primit confirmarea privind neînceperea urmăririi penale. Le-am depus şi eu la Inspectoratul Şcolar şi am cerut anularea deciziei de suspendare, reintegrarea în funcţia de director şi plata diferenţelor salariale din ultimul an. Nu e mult, e vorba despre vreo 30-40 de milioane de lei vechi, dar sunt drepturile mele", spune directorul Grupului Şcolar Metalurgic.

Cele două femei, Ica Bulgaru şi Virginia Crafciuc îl acuzau pe directorul liceului de săvârşirea infracţiunilor de gestiune frauduloasă şi delapidare.

„Eu am încercat să fac ordine acolo şi mi-am făcut duşmani. Am încercat să fac un organ de coordonare care să relaţioneze cu conducerea liceului şi m-am ales cu dosar penal", spune Hăulică.

Profesorul Ionel Hăulică este nemulţumit de faptul că Inspectoratul Şcolar nu a demarat o anchetă proprie atunci când a aflat de acţiunea în instanţă făcută de cele două chiriaşe. De altfel, această procedură este stipulată chiar şi în Codul Muncii.

Ca o reparaţie morală Inspectoratul Şcolar Galaţia decis modificarea capitolului opt al Contractului de Management al directorului de unitate şcolară în sensul că suspendarea unui director poate avea loc doar dacă apar plângeri penale făcute de angajator sau există trimiteri în judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite