Fostul portar al Oțelului, Cristi Munteanu, este cercetat într-un dosar de înşelăciune. "Babicu" a primit interdicția de a părăsi țara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, fostul portar se află la Poliţie la audieri fiind implicat într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Cristi Munteanu a primit interdicţie de a pleca din ţară

”Babicu” a evoluat pentru actualul lider al Ligii I în perioada 2000-2002. După două sezoane excelente petrecute pe malul Dunării, ani în care a adunat 67 de prezențe în tricoul Oțelului, portarul născut în județul Tulcea a ajuns din nou în atenția clubului Dinamo București, pentru care a semnat în vara lui 2002.

Numele lui Cristi Munteanu este pomenit într-un dosar în care sunt implicate alte 11 persoane. Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Unul dintre prietenii lui Cristi Munteanu, Alex Magherescu, patron al firmei Doris, ar fi declarat în fals furtul unui limuzine de lux pentru a induce în eroare o societate de asigurare şi una de leasing.
În cursul acestei dimineţi, anchetatorii au făcut opt percheziţii şi au dispus aducerea a 11 persoane cu mandat la poliţie. Unele dintre acestea au arătat că fostul portar de la Dinamo a fost implicat în acest caz, iar procurorii au decis şi aducerea sa la Parchet urmând să decidă dacă se impune reţinerea sa.

În prezent, Cristi Munteanu este invitat permanent la sport.ro şi câştigă 2.500 de lei lunar.

Datele carierei lui Cristi Munteanu

Potrivit enciclopediei online wikipedia, Cristian Munteanu (n. 10 noiembrie 1974, Isaccea, Județul Tulcea) este un fotbalist român. Evoluează pe postul de portar. Ultima echipă la care a jucat a fost FC Dinamo București.

Și-a început cariera la Farul Constanța, pentru care a debutat în Liga 1 la 22 noiembrie 1992, într-un meci cu Oțelul Galați.

În 1997 a făcut pasul spre Dinamo, dar nu a reușit să se impună în disputa pentru postul de titular cu Florin Prunea, fiind cedat apoi la FC Național. După trei sezoane a semnat cu Oțelul Galați, evoluțiile de aici readucându-l în atenția echipei FC Dinamo București. Din nou concurența puternică cu Ștefan Preda, Gregory Delwarte și Vladimir Gaev l-a împins spre FC Național, unde era dorit de Walter Zenga.

În 2005 și-a încercat norocul în străinătate, la echipa cipriotă AEK Larnaca, dar după doar jumătate de sezon a revenit în țară, semnând a treia oară cu Dinamo.

Din 2006 s-a transferat din nou la FC Național, alături de care a retrogradat din Liga Întâi. Aici a ocupat și funcția de manager, având ca obiectiv revenirea pe prima scenă[1].

În 2008 revine în Liga 1, dar nu cu Progresul ci la CS Otopeni, echipă proaspăt promovată în primul eșalon[2]. Echipa din județul Ilfov nu rămâne decât un an în prima ligă, și deși avea un contract pe două sezoane, Cristi Munteanu reziliază înțelegerea și acceptă propunerea de a reveni la Dinamo unde este coleg cu vărul său, George Curcă, pe care chiar Cristi l-a îndreptat spre fotbal în copilărie[3].

La Dinamo nu rezistă însă decât două săptămâni, jucând rar în meciurile de pregătire, și astfel a fost împrumutat la nou-promovata Astra Ploiești, echipă cu care a semnat un contract valabil până în vara anului 2010[4]. La jumătatea sezonului 2009-2010 a fost însă chemat înapoi la Dinamo, care îl pierduse pe Florin Matache, transferat la U Cluj, și a devenit titular în poarta alb-roșilor după accidentarea lui Emilian Dolha. La începutul sezonului 2010-2011, Cristian Munteanu a fost îndepărtat de la Dinamo de noul antrenor, Ioan Andone, care a căutat să întinerească echipa. După despărțirea de FC Dinamo, a semnat un contract cu trustul PRO TV/SPORT.RO, unde susține două emisiune cu temă fotbalistică alături de Ioana Cosma și Marius Chitan

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite