Fosta şefă de la ARPM Galaţi a învins Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Agenţiei Regionale de Protecţia a Mediului Galaţi – Carmen Sandu a câştigat procesul cu Guvernul după ce a contestat în instanţă legalitatea deciziei prin care  fusese demisă din funcţie în vara acestui an

În luna iunie, Carmen Sandu a dat în judecată Agenţia Naţională. La termenul din data de 8 septembrie judecata a fost amânată din cauza lipsei apărării. Pe 20 octombrie, Curtea de Apel Galaţi a repus pe rol dosarul, cu termen pe 24 noiembrie.

Pronunţarea s-a dat în data de 2 decembrie, când Curtea de Apel a decis anularea deciziei 334/23.04.2009, emisă de Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului prin care Carmen Sandu era eliberată din funcţia de conducere.

Totodată, instanţa de judecată a dispus reintegrarea acesteia în funcţia de director al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, cu atribuţiile specifice de conducere. În final, Curtea de Apel a dispus ca Autoritatea Naţională să-i plătească, retroactiv, directoarei repuse în funcţie, salariile neîncasate din momentul emiterii deciziei.

Se cuvine precizat că sute de directori din ţară au fost schimbaţi din funcţii, la începutul verii, odată cu modificarea Legii nr.188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, conform căreia directorii instituţiilor deconcentrate pot fi schimbaţi din funcţie pe criterii care nu ţin de competenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite