EXCLUSIV: Fosta şefă a Serviciului Juridic din Primăria Galaţi vrea să fie repusă pe funcţie cu ajutorul judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tincuţa Pătruţă, în prezent avocat, a cerut Tribunalului Galaţi să anuleze o dispoziţie a primarului Dumitru Nicolae prin care fusese eliberată din funcţie, dar a uitat să îşi semneze cererea de chemare în judecată, iar instanţa i-a anulat solicitarea.

Juristul care a condus Serviciul Contencios Juridic al Primăriei Galaţi timp de peste 10 ani a dat în judecată instituţia pe care a reprezentat-o în justiţie.
Tincuţa Pătruţă a cerut anularea dispoziţiei 8109 emisă în 2010 de Dumitru Nicolae, primarul municipiului Galaţi, prin care aceasta era eliberată din funcţia de şef al Serviciului Contencios Juridic. Acesta a cerut în acelaşi timp la Tribunalul Galaţi să fie instalată în fruntea recent înfiinţatului Serviciu Juridic, Management, Resurse Umane şi Salarizare din Primăria Galaţi.
Solicitarea Tincuţei Pătruţă, care între timp a intrat în avocatură, a fost ridiculizată de instanţa de judecată. Judecătorii i-au anulat cererea de chemare în judecată pe motiv că a fost depusă nesemnată, neîndeplinind condiţiile de formă cerute de lege.
Tincuţa Pătruţă a formulat recurs la Curtea de Apel Galaţi, argumentând că a semnat cererea de chemare în judecată, ce ar fi fost depusă prin judecătorul de serviciu.
Fosta şefă a Serviciului Contencios Juridic din Primăria Galaţi are şi un alt motiv de dispută cu instituţia unde a lucrat atâţia ani. Municipalitatea i-a imputat Tincuţei Pătruţă suma de 6.268 de lei, ce reprezintă cheltuieli de executare silită în urma unui proces pierdut de Primărie cu SC CONEX SRL.
Societatea de telefonie mobilă ceruse ca municipalitatea să fie obligată să semneze un contract de închiriere pentru un spaţiu de 716 mp, iar judecătorii au admis solicitarea, însă Primăria nu a executat hotărârea judecătorească timp de şase luni de zile.
Reprezentanţii municipalităţii au apreciat că singura vinovată de situaţia creată este Tincuţa Pătruţă şi i-au imputat întreaga sumă, dar aceasta susţine că nu a ştiut nimic de proces şi a contestat în justiţie decizia.
În declaraţia dată la Tribunalul Galaţi, fosta şefă a Serviciului Contencios Juridic a precizat că avocata Georgeta Iordache a reprezentat Primăria în dosarul deschis de CONEX, iar consilierul juridic Mihail Nedelcu s-a ocupat de proces.
Instanţa de judecată nu i-a dreptate nici de această dată Tincuţei Pătruţă, argumentând că avocata Georgeta Iordache s-a ocupat de dosar doar la prima instanţă, iar obligaţia declarării apelului pentru Primărie revenea şefului Serviciului Contencios Juridic.
În plus, Tincuţa Pătruţă nu a făcut nimic pentru executarea hotărârii judecătoreşti, situaţie în care Primăria a fost executată silit. Şi în acest caz, fosta şefă a Serviciului Contencios Juridic a formulat recurs, sperând să obţină anularea deciziei de imputare a celor 6.268 de lei la Curtea de Apel Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite