DNA a trimis-o în judecată pe fosta şefă a Protecţiei Copilului. Dobrea şi-a favorizat odrasla şi a furat peste 700.000 de lei din banul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asupra bunurilor Marinelei Dobrea a fost instituit sechestrul asigurător  Foto: Corina Misăilă
Asupra bunurilor Marinelei Dobrea a fost instituit sechestrul asigurător Foto: Corina Misăilă

Marinela Dobrea şi fiica acesteia, Raluca, trebuie să răspundă penal pentru favorizarea mai multor firme şi neglijarea intereselor copiilor aflaţi în plasament.Prejudiciul cauzat DGASPC Galaţi şi Ministerului Finanţelor Publice depăşeşte 700.000 de lei.

Departamentul Naţional Anticorupţie, Biroul Teritorial Galaţi, a finalizat rechizitoriul în cazul Marinelei Dobrea, fost director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Dobrea este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

La acestea se adaugă folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, exacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea şi fals intelectual.

Fiica fostei directoare, Raluca Lucia Dobrea, este trimisă în judecată pentru spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, precum şi participaţie improprie la neglijenţă în serviciu în formă continuată.

Alte şase persoane se vor alătura familiei Dobrea în boxa acuzaţilor, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu.

Prejudiciu de 700.000 de lei

Procurorii anticorupţie au stabilit că în perioada decembrie 2006 - februarie 2008, în calitate de conducător şi ordonator de credite al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Marinela Dobrea a efectuat cheltuieli ilegale de 700.000 lei.

Fostei directoare nu i-a păsat de faptul că prejudiciază interesele legale ale copiilor aflaţi în plasament la asistenţii maternali atunci când a avantajat mai multe firme aflate în sfera sa de interese.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi s-a constituit parte civilă în dosarul penal cu suma de 691.362,32 lei, iar Ministerul Finanţelor Publice prin Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE cere, la rândul său, suma de 1774,96 euro.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor Marinelei Dobrea în vederea recuperării ulterioare a prejudiciului de 691.362,32 lei şi 1774,96 euro cauzat Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Ministerului Finanţelor.

Dosarul a ajuns deja pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, unde urmează să fie stabilit primul termen de judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite