Forţele de ordine ies în stradă de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii vor fi prezenţi la mai toate bisericile gălăţene
Jandarmii vor fi prezenţi la mai toate bisericile gălăţene

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, 80 de jandarmi şi 200 de poliţişti vor ieşi pe străzile Galaţiului

Un efectiv de 30 de jandarmi va fi present numai la Catedrala din Galaţi.


De asemenea, pe timpul sărbătorilor pascale jandarmii vor fi prezenţi atât în patrule independente cât şi mixte alături de lucrători ai Poliţiei şi vor fi intensificate măsurile în zonele cu potenţial criminogen ridicat astfel încât să nu fie periclitată integritatea corporală a cetăţenilor iar climatul de ordine publică să fie unul normal.

Jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare şi în mediul rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de tineri care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe JANDARMERIA GALAŢI la numărul de urgenţă 112 sau 0236/422.946 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea publică.


De asemenea poliţiştii vor acţiona în zonele aglomerate, cu precădere în pieţe, târguri şi oboare, cu accent asupra modului în care se desfăşoară comercializarea produselor alimentare specifice acestei perioade, în zonele adiacente hypermarket-urilor şi la locaşele de cult din municipiile, oraşele şi localităţile judeţului.

Astfel, în fiecare dintre zilele cuprinse în intervalul 01-06.04.2010 vor acţiona în medie 198 poliţişti de ordine publică, 21 poliţişti de investigaţii criminale, 57 patrule pedestre, 74 patrule auto şi zece patrule ale poliţiei rutiere.

Totodată, se va acţiona cu efective sporite pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la procesiunile religioase premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte şi a celor organizate în noaptea de 03/04 aprilie 2010.

Dincolo de importanta lor latură spirituală, Sărbătorile Pascale sunt tot mai adesea asociate cu aglomeraţia din pieţe şi supermarket-uri, cu goana după diverse produse sau cu planurile de vacanţă.

Astfel, chiar dacă sunteţi la cumpărături în marile centre comerciale, vă pregătiţi să plecaţi într-o scurtă vacanţă sau pur şi simplu ieşiţi la plimbare să vă bucuraţi de razele soarelui, acordaţi atenţie sporită la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră pentru a evita să deveniţi victima unor infracţiuni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite