Formarea profesională de la Liceul Anghel Saligny a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursanţii din cadrul proiectului „Mereu în competiţie numai prin participarea continuă la formare în domeniul construcţiilor, al asistenţei sociale şi al comerţului" au trecut cu brio testul final, organizat de managerii de proiect la sfârşitul săptămânii trecute.

„Am avut în total 143 de cursanţi certificaţi, pe care i-am şcolit preţ de peste patru luni şi avem 143 de absolvenţi, deşi, conform proiectului, noi am avut un grup ţintă de 96 de cursanţi", spune managerul proiectului, Nicoleta Constantin.


Practic, prin aceste certificate, care au anexate şi competenţele dobândite, cursanţii au de acum mai multe oportunităţi de angajare sau de mobilitate pe piaţa muncii. În plus, cel puţin 30 de angajatori se bucură de mai mulţi angajaţi calificaţi cărora le pot extinde paleta de sarcini profesionale.


De pe urma acestui proiect, derulat pe o perioadă de 18 luni, liceul gălăţean Anghel Saligny, s-a ales de la partenerul de proiect din Constanţa cu câteva dotări pe care cu greu le-ar fi obţinut de la Minister, acum în plină criză.


Este vorba despre laptopuri, scannere, copiatoare şi multifuncţionale, dar şi două portaluri web pe care le vor putea folosi şi pentru activităţile viitoare. În plus, Grupul Şcolar a cumpărat pentru acest proiect şi se va folosi în continuare de mai multe echipamente de protecţie pentru cursanţi, mobilier pentru câteva spaţii de curs, dar şi suport de curs sub formă scrisă sau electronică.


Proiectul este implementat de Grupul Şcolar „Anghel Saligny" din Galaţi şi Centrul pentru formare profesională şi dezvoltare regională Constanţa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite