Focar de toxiinfecţie alimentară la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, la începutul acestei săptămâni, în comuna Cudalbi, a izbucnit un focar de toxiinfecţie alimentară. Alimentul vinovat de îmbolnăvirea unei familii întregi este caşul de vacă. Patru persoane, între care şi un bebeluş (!) au mâncat din brânza respectivă, trei dintre acestea ajunngând la spital.

Brânza fusese preparată în casă dar nu era destinată exclusiv consumului propriu ci grosul acesteia era pregătit pentru comercializare.

„Trei dintre cele patru persoane au acuzat scaune diareice, vărsături şi stare generală alterată. Ancheta epidemiologică a scos la iveală că oamenii au strâns laptele din ultimele trei zile, au făcut brânză şi urma s-o vândă la piaţă. Din cauza căldurii însă produsul s-a alterat. Au fost victimele propriei mărfi”, spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Printre victime se află şi un copil de un an şi două luni. Starea lui era uşor agravată la spitalizare din cauza deshidratării, însă acum este mai bună, la fel ca şi a celorlalte două persoane internate.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite