Flori şi ikebana la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expozanţi din zeci de judeţe ale ţării, dar şi din străinătate şi-au adus frumuseţile la Expo-Flora 2010. Muzeul de Ştiinţele Naturii îi aşteaptă pe gălăţeni să vadă un inedit aranjament floral, inspirat de arta japoneză.

Cea de-a XV-a ediţie a „Expo-Flora" îşi va deschide astăzi porţile la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Astăzi până la ora 21.00, sâmbătă şi dumincă, între orele 9.00 şi 21.00 vizitatorii vor putea pătrunde în lumea mirifică a florilor.

Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a pregătit un stand special, cu tematică inspirată din evoluţia aranjamentelor de ikebana, de la cel mai simplu la cel mai complex.

"În fiecare an, la Expo-Flora, aducem frumuseţe şi culoare în sufletele celor care vin la muzeu. Florile fac parte din viaţa noastră şi vrem să le oferim gălăţenilor clipe frumoase alături de cât mai multe flori", a declarat şefa secţiei Grădina Botanică, Tudoriţa Irimia.

Expozanţi şi din străinătate

Timp de trei zile, florile vor fi vedetele muzeului, cei 36 de expozanţi din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Focşani, Târgovişte, Aiud, Iaşi, Tulcea, Bârlad,Târgu-Neamţ, Fălticeni, Craiova, Vaslui, Cluj-Napoca, Arad, Curtea de Argeş, precum şi din Republica Moldova sau Olanda.

"Vrem să oferim tuturor vizitatorilor un adevărat spectacol al florilor. Frumosul, culoarea şi gingăşia, sunt caracteristicile întregii manifestări şi suntem siguri că cei care ne vor vizita vor aprecia efortul pe care îl depunem de 15 ani în slujba publicului", spune Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite