Galaţi: Flori în valoare de 750.000 lei, produse în sera proprie a Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru înfrumuseţarea oraşului, municipalitatea gălăţeană  a investit într-o seră de flori. În cursul anului trecut au fost produse, în serele proprii, 589.000 de fire de flori, în valoare totală de 762.000 de lei.

„Cele mai multe plante crescute în unitatea din subordinea primăriei au fost salvia - 127.000 bucăţi în valoare de 119.000 de lei, viola - 121.000 bucăţi în valoare de 133.000 de lei şi gazania - 61.000 bucăţi în valoare de 58.000 de lei. Absolut toate cele aproape 600.000 de fire de flori au fost plantate în spaţiile verzi din municipiul Galaţi”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Sera de flori se află în curtea unei foste unităţi militare de pe strada Radu Negru. În seră cresc şi se dezvoltă în jur de două milioane de fire de flori şi câteva sute de specii, cum ar fi : petunii de grădină, verbena, garofiţe, cineraria, leandri, tufănele, micşunele, muşcate, panseluţe, ochiul boului, gura leului şi cineraria maritimă.

Aparatură de ultimă generaţie

Sera de flori a municipiului Galaţi este o investiţie de 1,46 milioane de lei şi are o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi. Este dotată cu instalaţii de udare şi asigurare a microclimatului deosebit de performante.

"Sunt trei generatoare care funcţionează cu gaze naturale şi energie electrică şi o instalaţie de udare şi păstrare a nivelului de umiditate din aer. Acoperişul serei este retractabil, pentru a permite pătrunderea aerului şi a luminii solare nefiltrate”
, a precizat Georgeta Perj, specialistul horticultor

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite