Fiscul vinde locuinţele datornicilor la jumătate din valoare lor iniţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilica Tudor ne arată apartamentul din blocul T10
Vasilica Tudor ne arată apartamentul din blocul T10

Două apartamente din Micro 39 sunt vândute la jumătate din valoarea lor reală.Cea mai ieftină locuinţă costă 79.000 de lei, însă nici aşa nu are cumpărători, Direcţia Finanţelor Publice organizând până acum deja două licitaţii.

Gălăţenii care dispun de cel puţin 79.000 de lei îşi pot cumpăra acum un apartament cu două camere cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, situat în blocul T10, din Micro 39.

Şi asta pentru că, luna aceasta, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi urmează să scoată la licitaţie, pentru a treia oară, această locuinţă care a intrat în proprietatea statului după ce proprietarul nu şi-a achitat datoria către banca prin care a luat credit pentru a-l cumpăra.

Este o locuinţă simplă, cu două camere, în care actualul proprietar nu a locuit niciodată, în ultimii patru ani apartamentul fiind dat spre închiriere la diferite persoane, în general tinerilor", a spus Vasilica Tudor, una dintre vecine.

Scos la licitaţie din cauza datoriilor la întreţinere

Tot luna aceasta, Fiscul va vinde un apartament cu trei camere, situat în blocul N21, din acelaşi cartier. Preţul de pornire al licitaţiei este 124.320 de lei.

Locuinţa a ajuns în proprietatea statului după ce proprietarul „a uitat" să-şi plătească facturile la întreţinere astfel încât, acum datoria a ajuns la 5.000 de lei. După cum ne-au explicat vecinii, apartamentul a aparţinut unei tinere care nu a mai locuit în acest imobil de circa trei ani.


Fiscul nu găseşte cumpărători
Deşi apartamentul se vinde la jumătate din valoarea lui iniţială, statul nu reuşeşte să-şi recupeze banii. „Am organizat deja două licitaţii urmând ca până la sfârşitul lunii să aibă loc cea de-a treia.

Trebuie să se facă o nouă evaluare şi este posibil ca preţul să mai scadă. Astfel de imobile se vând foarte greu. Până acum, am vândut abia un apartament cu 2 camere la 99.000 de lei", a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP.

Fiscul vinde şi case
O altă ofertă care nu merită să fie ratată este casa scoasă la licitaţie contra sumei de 238.000 de lei. Este vorba despre o locuinţă cu cinci camere şi garaj în suprafaţă de 150 de metri pătraţi situată pe strada Gerului, în zona Parcului CFR.

Imobilul va fi vândut luna această în cadrul aceleaşi licitaţii în care pot fi cumpărate şi cele două apartamente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite