Fiscul a încasat „ din greşeală” 8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control al Curţii de Conturi a scos la iveală încasări abuzive realizate de inspectorii fiscali, care au realizat, într-o singură lună, 47% din veniturile programate pentru un trimestru întreg.

Dornici să-şi realizeze încasările planificate, inspectorii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi au încasat, „din greşeală", în urmă cu doi ani, taxe şi impozite de la 13 agenţi economici care nu aveau datorii către bugetul statului.


Aşa s-a reuşit performanţa ca, într-o singură lună, să fie colectate la buget aproape jumătate din veniturile programate pentru un trimestru întreg.


Fapta nu a rămas însă nedescoperită, iar controlul Curţii de Conturi a scos la iveală neregulile şi a obligat Fiscul să restituie sumele încasate astfel.


Într-adevar, au fost încasate suplimentar circa opt milioane de lei. Intenţia a fost aceea de a realiza integral planul de încasări aferent acelei luni.

Persoanele găsite răspunzătoare pentru această deficienţă, respectiv un director executiv adjunct, un şef de serviciu şi un inspector au primit, în urma analizei comisiilor de disciplină, sancţiuni pe linie administrativă, inclusiv de ordin pecuniar", a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP.


Totuşi „excesul de zel" pare să-i caracterizeze pe inspectorii fiscali.


Au mai fost identificate şi alte deficienţe în activitatea de control fiscal şi control financiar, precum şi abateri privind stingerea creanţelor fiscale prin aplicarea măsurilor de executare silită", se mai arată în Raportul Curţii de Conturi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite