Fiscul a declarat inactive 2.772 de firme gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică a lovit puternic societăţile comerciale din judeţul Galaţi. De la începutul anului, peste 2.700 de firme au fost radiate sau nu au depus declaraţiile fiscale conform legii, ori au solicitat suspendarea voluntară a activităţii.

Vezi aici lista completă a firmelor declarate inactive de către Fisc

Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi spune că oamenii de afaceri gălăţeni au fost printre cei mai afectaţi de criză din ţară.

Pe lângă criză mai sunt şi alţi factori care au afectat grav profitabilitatea firmelor din judeţul Galaţi. Este vorba despre managementul slab de care au dat dovadă agenţii economici pentru că în vremuri de răscruce eficienţa acestuia îşi spune cuvântul. Totodată, mai poate fi vorba şi de lipsa de preocupare din partea agenţilor economici, cât şi a autorităţilor administrative. În afară de asta, mai este problema preţurilor la utilităţi care au crescut foarte mult: carburanţii, curentul, apa şi nu numai", ne-a declarat Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi.

Cele mai afectate de criza economică sunt societăţile care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum Metalurgie şi Construcţii.

În ultimii doi ani, aproximativ 6.000 de agenţi economici din judeţul Galaţi şi-au pierdut afacerile.

Peste 760 de firme au intrat în insolvenţă, 5.105 şi-au suspendat activitatea, peste 1,700 au fost dizolvate voluntar, iar altele 3.800 au fost radiate.

Galaţiul s-a situat anul trecut pe locul I pe ţară în ceea ce priveşte datoriile neachitate de către persoanele fizice şi juridice şi pe ultimul loc în Regiunea Sud-Est la cererile de creditare şi finanţare adresate instituţiilor financiar-bancare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite