Firmele gălăţene sunt datoare vândute la stat. Impozitele restante depăşesc 42 de milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma totală pe care patronii din Galaţi o au restantă la plata impozitelor şi taxelor depăşeşte 42 de milioane de euro. Astăzi, oamenii de afaceri gălăţeni s-au întâlnit cu parlamentarii locale pentru a le solicita ajutorul în legiferarea unor soluţii anti-criză.

Economia din Galaţi este într-o situaţie tot mai disperată. Potrivit Fiscului, la sfârşitul anului 2010, datoriile restante ale firmelor gălăţene către stat a ajuns la suma totală de 172,5 milioane de lei noi, adică în jur de 42 de milioane de euro. Grav este că aproae 60 de milioane de lei (14 milioane de euro sunt datorii mai vechi de doi ani, pentru care speranţele de recuperare tind către zero.

Cea mai mare parte a datoriei, respectiv 122,6 milioane de euro, provine din impozitul pe profit, impozitul pe salarii şi TVA, restul fiind contribuţiile la asigurările de sănătate şi la pensii.

Potrivit lui Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din judeţul Galaţi, această situaţie este un efect al crizei profunde prin care trece economia românească.

„Mediul de afaceri este într-o situaţie fără precedent. Ne scufundăm! Este nevoie ca statul să înţeleagă că fără firmele private economia nu mai există. Solicităm să fim sprijiniţi, prin mijloace fiscale, să supravieţuim. Nu doar patronii se duc de râpă dacă firmele mor, ci ţara întreaga se duce de râpă", a declarat Filimon, care a ţinut să mai atragă atenţia că în ultimii doi ani au dispărut 20.000 de firme la Galaţi.

De altfel, tocmai pentru a încerca găsirea unei soluţii ani-criză,astăzi, la sediul Prefecturii Galaţi, reprezentanţii celor mai importanţi oameni de afaceri din judeţ se întâlnesc cu reprezentanţii Guvernului şi cu o parte dintre parlamentarii locali.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite