Galaţi: Firmele de maxi-taxi îşi bat joc de navalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt două trasee de maxi-taxi care ajung până în Şantierul Naval „Damen” ( 61 şi 68), navaliştii gălăţeni trebuie să aştepte în staţia de pe calea Prutului cel puţin câte 30 de minute pentru a  putea ajunge în oraş cu  maxi-taxi.

Mai mult, cei care locuiesc în cartierele Micro 17 şi Micro 21 sunt nevoiţi să plătească două bilete de maxi-taxi deoarece traseul 68, între Damen şi Micro 19 nu mai ajunge până la Şantierul naval şi se opreşte în Port, la Liceul de Marină.

„Aşa se întâmplă de câteva luni. Şoferii nu mai merg până la şantier pentru că nu au chef să consume motorina. Eu plătesc un bilet din Damen până în Port pe traseul 61 şi încă un bilet din Port până în Micro 19 pentru traseul 68 ”, ne-a declarat Tania Mândru, 54 de ani.

Plângerile navaliştilor au fost verificate de reporterii „Adevărul de Seară”. Miercuri, între orele 14.00 şi 15.00, aproape 35 de minute am aşteptat în staţia din dreptul Şantierului naval până când a ajuns un maxi-taxi.

„Noi le-am comunicat să ajungă în Damen pentru că nu este normal altfel, dar văd că nu s-au conformat. Patronii firmelor spun că pierd bani”, ne-a explicat Picu Apostol Roman, consilier local.

Ce se poate face

„În astfel de cazuri, se emite mai întâi un avertisment către firmele care nu respectă traseul. Apoi se poate ajunge la depunctarea firmelor şi chiar la pierderea traseului”, ne-a explicat şi Daniel Apetrechioaiei, consilier local.

Traseul 68  a fost câştigat de S.C. Andry SRL, iar traseul 61 a fost atribuit S.C. Transdan SRL.

„Eu merg de fiecare dată până în Damen, nu răspund de ce fac colegii mei. Este treaba fiecăruia”, ne-a declarat Marius, şofer pe traseul 61, Damen- Micro 39.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite