Firma Marcoser din Matca a fost amendată de inspectorii ITCSMS Galaţi cu 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenda a fost aplicată în urma unui control al inspectorilor ITCSMS, control ordonat de Prefectura Galaţi. Pe lângă această firmă, au mai fost verificate alte patru societăţi.

După ce la începutul lunii septembrie firma Marcoser a fost implicată într-un scandal uriaş în ceea ce priveşte seminţele importate şi vândute la Matca, inspectorii Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi  Materialului Săditor Galaţi au efectuat un control la sediul acesteia.

Atunci, reprezentanţii asociaţiilor de producători din zonă au acuzat firma că le-a vândut seminţe virusate şi că nu a emis facturi şi bonuri de casă către clineţi. Totul pornind de la faptul că o bună parte din culturile de roşii au fost distruse de o boală puternică specific acestor culturi.

SC Marcoser SRL, ca importator de seminţe, nu a respectat prevederile Ordinului MADR nr. 34/2011, art. 11, lit.d) si e), privind notificarea importului către ITCSMS Galaţi, respectiv, a cantităţilor de seminţe şi material săditor importate, pe specii, soiuri şi categorii, în vederea constatării îndeplinirii condiţiilor legale pentru comercializare, însămânţare sau plantare şi obţinerii acordului ITCSMS Galaţi pentru comercializarea şi distribuirea semintelor.

Astfel, Marcoser, reprezentată de prin Costel Pohrib, autorizată pentru comercializarea seminţelor de către ITCSMS Galaţi, prin autorizaţia nr. GL – 675-00C, eliberată la 06.04.2006, a fost sancţionată cu cu amendă de 2.000 de lei.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite