Finanţarea europeană, o soluţie pentru a mai avea un festival de comedie la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile pot obţine o finanţare de 100.000 de euro pentru festivalul de la Galaţi
Autorităţile pot obţine o finanţare de 100.000 de euro pentru festivalul de la Galaţi

Din data de 15 noiembrie se pot depune cereri de finanţare pentru organizarea festivalurilor europene în cadrul programului „Cultura 2007 - 2013".Festivalul de la Galaţi, cu o tradiţie de 40 de ani, poate obţine finanţare pentru trei ani dacă organizatorii vor reuşi să îndeplinească condiţiile cerute de autorităţile europene.

Deşi s-a aflat la un pas de anulare din cauza problemelor financiare, Festivalul de Comedie de la Galaţi s-a ţinut şi în acest an.

"Am făcut un artificiu, pe care n-ar fi trebuit să-l fac, dar nu aveam încotro: am luat şi eu lista cu piesele vizionate de domnul Marius Zarafescu (n.r. - directorul Festivalului) şi propuse pentru acest festival şi am selectat! Am tăiat, fără milă tot ce ne-ar fi costat mult, în special legat de transport şi recuzită. Am adus doar teatre din jurul nostru", ne-a declarat Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic din Galaţi.

Soluţia pe termen mediu pentru organizarea festivalului ar putea fi finanţarea europeană, pe baza unui nou program intitulat „Cultura 2007 - 2013".

Candidaţii pot fi instituţii, organizaţii sau companii private a căror activitate principală se desfăşoară în domeniul cultural. Sunt eligibile doar festivalurile care se află măcar la a V-a ediţie la data depunerii cererii.

Competitorii pot cere finanţare pentru o singură ediţie sau chiar pentru perioada de trei ani, 2011-2013.

Maximul subvenţiei care se poate obţine este de 100.000 de euro, sumă care reprezintă maxim 60 la sută din totalul cheltuielilor aferente organizării festivalului respectiv. Mai multe detalii pe pagina web http://eacea.ec.europa.eu/culture/programme/programme_guide_en.php.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite