Controverse la ArcelorMittal Galaţi/ Sindicaliştii declară că Thierry Le Gall părăseşte compania, dar conducerea combinatului spune că totul este o minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul ar fi fost făcut  către sindicate, în cadrul discuţiilor pentru contractul colectiv de muncă pe 2011. Reprezentanţii companiei siderurgice spun însă că informaţia este o invenţie. "Suntem consternaţi că se vehiculează astfel de informaţii", spune purtătorul de cuvânt Dorian Dumitrescu.

Thierry Le Gall, actualul director general al celui mai mare combinat siderurgic din România şi-a anunţat intenţia de a pleca de la Galaţi în câteva săptămâni. Potrivit unor surse sindicale, anunţul ar fi fost făcut chiar de către Le Gall, către sindicate, în cadrul discuţiilor pentru contractul colectiv de muncă pe 2011.

„În cadrul discuţiilor, Thierry Le Gall ne-a anunţat că nu poate să ne ofere o majorare mai mare de 8% pentru faptul că îi expiră contractul în luna martie", a declarat Vasile Crişan, secretarul general al FSS Metarom Galaţi. În momentul când a făcut această declaraţie, alături de Vasile Crişan se mai aflau Gheorghe Bezman (preşedinte al FSS Metarom Galaţi), Cristi Ieftimie (vicepreşedinte FSS Metarom), Gheorghe Faur (lider sindical "Depou") şi Mircea Scântei (preşedinte FSS Metarom România).

De altfel sindicaliştii au explicat că unul dintre motivele pentru care nu s-a obţinut o majorare salarială mai mare a fost şi faptul că negocierile au coincis cu schimbarea conducerii.

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, a contrazis însă clar aceste informaţii. "Suntem consternaţi că se vehiculează astfel de informaţii mincinoase. Nu este adevărat! La nivelul conducerii companiei nu este în discuţie nici o modificare în perioada următoare", a declarat Dumitrescu

Reamintim că în luna mai 2009 Thierry Le Gall a fost numit în funcţia de director general al ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, în urma unei reorganizări la nivelul diviziei de produse plate a grupului internaţional.

Anterior numirii în funcţia de director general al combinatului românesc, Thierry Le Gall, de origine franceză, a fost director general al ArcelorMittal Mediterranee.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite