Galaţi: Festivalulul de Marionete, gata de start!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Festivalulul de Marionete, gata de start!
Galaţi: Festivalulul de Marionete, gata de start!

Marionete din toată ţara, precum şi mânuitorii acestora îşi dau întânire la Galaţi la sfârşitul acestei luni.

A XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Marionete „Gulliver” se va desfăşura în acest an în perioada 26-30 octombrie.
Festivalul Gulliver va avea cel puţin un lucru în comun cu recent încheiatul Festival de Comedie: se va susţine sub semnul crizei. Chiar şi aşa însă, organizatorii au reuşit să obţină confirmarea de la nu mai puţin de 14 trupe de teatru din ţară şi din străinătate.

Trei dintre acestea vin din străinătate. La Galaţi va veni un păpuşar din Ungaria – Palyi Janos – care-i va încânta pe copii cu un spectacol de tip “One man show”. Mai vin la Galaţi Teatrul “Guguţă”, din Chişinău şi Teatrul “Bavka” din Ucraina. Lor li se vor alătura trupe de păpuşari din Râmnicu-Vâlcea, Bacău, Brăila, Iaşi şi Galaţi.

Surprize, surprize!

Aşa cum ne-au obişnuit, organizatorii au pregătit şi surprize. Prima dintre acestea va fi în prima zi de Festival, atunci când Teatrul “Ţăndărică” din Bucureşti va juca piesa “Gulliver în ţara piticilor”, o premieră pentru copiii din Galaţi. De altfel, păpuşarii de la “Ţăndărică” vor relua piesa şi a doua zi, pe 27 octombrie, dar în afara concursului.

A doua surpriză vine chiar din partea gazdelor. În ultima zi de festival, Stelian Stancu şi compania lui de păpuşari vor juca pentru a 250-a oară spectacolul “Sânziana şi Pepelea”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite