Galaţi: Povestiri vechi şi noi, la Festivalul Gulliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Povestiri vechi şi noi, la Festivalul Gulliver
Galaţi: Povestiri vechi şi noi, la Festivalul Gulliver

"Mica Sirena", "Trimiteţi Moartea în vacanţă" sau "Brăţara Fermecată", acestea sunt cele trei oferte pentru copiii din Galaţi

A patra zi de festival, şi totodată penultima, debutează cu o reprezentaţie a Teatrului Prichindel, din Alba Iulia. Copiii sunt aşteptaţi, de la ora 10.00, în sala mare a Teatrului Dramatic pentru a viziona “Mica sirenă”, o adaptare după Andersen.

Este vorba despre povestea unei sirene îndrăgostite de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Spectacolul este unul plin de culoare şi dinamism.

Reprezentaţie  inedită

De la ora 11.00, în sala Gulliver, vor urca pe scenă păpuşarii Teatrului Vasilache din Botoşani. Piesa cu care vin ei în faţa publicului este una mai puţin obişnuită pentru copii: „Trimiteţi moartea în vacanţă”.

Când a realizat acest spectacol, unul dintre regizori,  Claudiu Gălăţeanu,  s-a gândit că „Moartea” nu a mai luat nici o pauză cam de mult. Una dintre puţinele modalităţi de-a o convinge să renunţe la meseria ei de zi cu zi, este folosirea cu umor a mijloacelor artei animaţiei.

Grohăilă, Ciric şi Urechilă!

În fine, a treia reprezentaţie a zilei îi are ca protagonişti pe actorii Teatrului Guguţă din Chişinău. Ei vin în festival cu „Brăţara fermecată”, un spectacol despre metehnele şi virtuţile omeneşti, cu personaje din lumea animalelor, păsărilor şi insectelor, precum  porcul Grohăilă - proprietar de magazin, piţigoiul Ciric - poştaş, iepuraşul Urechilă -turist,  buburuzele Bubura şi Bubur - vânzători la magazinul lui Grohăilă.

Este un spectacol dinamic şi plin de umor, apropiat de realităţile actuale, înţelese sau percepute atât de către adulţi, cât şi de copii. Spectacolul va începe la ora 13.00 şi va fi găzduit de Teatrul Dramatic.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite