Festival: Doină, dans şi folclor autentic la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi artişti din ţară, dar şi din cinci ţări europene vor dansa şi vor cânta în cadrul Festivalului "Doina Covurluiului".

Galaţiul va deveni de mâine capitala internaţională a cântecului şi dansului popular. La malul Dunării vor sosi dansatori şi solişti din Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Macedonia şi Turcia, artişti care vor întrece în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului".

Şi-au anunţat deja prezenţa în cadrul festivalului ansambluri folclorice de renume, din ţara noastră. Printre acestea se numără: „Baladele Deltei", „Mureşul", „Ciprian Porumbescu", „Busuiocul", „Ţara Vrancei", „Transilvania", artişti care vor evolua în faţa publicului gălăţean cu programe specifice din zonele de unde provin.

Mâine seară publicul din Galaţi va avea primul contact cu ansamblurile folclorice invitate. De la ora 19.00, artiştii Ansamblului Naţional Folcloric „Transilvania" din Baia Mare vor susţine un spectacol extraordinar pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde va avea loc şi trecerea în revistă a ansamblurilor participante.

Festivalul va continua în următoarele zile cu spectacole-concurs care vor avea loc în fiecare seară începând cu ora 19.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Pe tot parcursul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului", evoluţia fiecărui ansamblu va fi analizată de un juriu, format din specialişti în folclor şi condus de realizatorul TV Florentina Satmari.

Organizatorii vor acorda şi în acest an trofeul festivalului, dar şi premii pentru autenticitate, popularitate, virtuozitate şi impresie artistică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite