Galaţi: Festival de comedie fără juriu la "Fani Tardini"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Festival de comedie fără juriu la "Fani Tardini"
Galaţi: Festival de comedie fără juriu la "Fani Tardini"

Festivalul de Comedie de la Galaţi, ajuns deja la a XXI-a ediţie, se va desfăşura anul acesta cu bani puţini, fără juriu şi fără premii

Evenimentul organizat de Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galaţi va fi unul de criză. Pentru că nu au bani, organizatorii nu şi-au permis să încropească un juriu şi nici nu vor oferi premii câştigătorilor. “Chiar şi aşa, sper că festivalul va fi la fel de interesant ca şi în anii trecuţi”, spune directorul teatrului, Vlad Vasiliu.

De ori ori “Lecţia”

În acest an organizatorii vor prezenta publicului gălăţean un experiment inedit: nu mai puţin de patru trupe teatrale – “Naţionalul” din Bucureşti, Teatrul Eugen Ionescu din Chişinău, o trupă de actori din Viena şi Teatrul “Fani Tardini” de la Galaţi – vor juca aceeaşi piesă – “Lecţia”, după un text de Eugen Ionescu – dar într-o scenografie total diferită.

Toţi spectatorii vor fi plătitori

Mai mult, conducerea dramaticului gălăţean a decis să desfiinţeze invitaţiile, toţi spectatorii urmând să plătească bilete. “Preţurile vor fi modice, noi sperăm să fie cuprinse între unu şi cinci lei. Rămâne să vedem cu care sumă va fi de acord Consiliul Local Galaţi”, declară secretarul artistic al Teatrului, Mona Sandu. Singurii care vor avea acces gratuit vor fi criticii teatrali care vor răspunde invitaţiilor organizatorilor. “Acestora nu putem să le cerem bani, pentru că ei se vor ocupa de analiza festivalului. Dar, la ce personalităţi vor veni, cred că mai degrabă le vom cere autografe”, spune Vlad Vasiliu. Festivalul va avea loc la începutul lunii viitoare.

Participanţi - Festivalul de Comedie 2009

Teatrul Dramatic Fani Tardini Galaţi – 2 spectacole
Teatrul Naţional din Bucureşti – 2 spectacole
Teatrul Gheorghe Ciprian Buzău – 2 spectacole
Teatrul Dramatic din Botoşani – 1 spectacol
Teatrul Dramatic din Viena – 1 spectacol
Teatrul Eugen Ionescu Chişinău – 1 spectacol
Teatrul Mic din Bucureşti – 1 spectacol

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite