Fără apă de trei zile în zona Micro 39

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza datoriilor la întreţinere societatea „Apă-Canal" a sistat furnizarea apei reci la câteva sute de apartamente.

Pensionari, oameni bolnavi, familii cu copii mici. Toţi se chinuie să supravieţuiască fără apă şi sunt furioşi pe rău-platnici.
Gătitul mâncării, duşul sau chiar băutul unui pahar de apă, atunci când le este sete, a devenit un lux pentru locatarii blocurilor: J4,sc.1,2; K7,sc.1,2,3,4; Y22,sc.1,2; K8,sc.1,2,3,4; K10, sc.1,2,3,4;Y23, sc.1,2;T11,sc.1,2,3 şi T12,sc. 1,2,3, din Micro 39.

Apă la cisternă


Asociaţia de proprietari nr. 850, de care aparţin aceste blocuri, are datorii de peste nouă miliarde de lei vechi către Apă-Canal, motiv pentru care societatea a decis oprirea apei. În acelaşi timp, le-a pus la dispoziţie o cisternă cu apă, care vine în fiecare zi în zona afectată.
Oamenii sunt revoltaţi din cauza situaţiei în care au ajuns şi mai ales din cauza vecinilor lor care nu-şi plătesc întreţinerea, deşi, spun ei, datornicii au o situaţie financiară foarte bună.


„Noi suntem la zi cu plata întreţinerii, suntem pensionari dar achităm în fiecare lună. Nu se poate să ne oprească apa tuturor, din cauza câtorva vecini care nu vor să plătească utilităţile. Din pensia soţului, de 1.000 de lei, ne descurcăm aşa cum putem, dar nu rămânem niciodată restanţieri", a declarat Lidia Soare, de la J4.


În aceeaşi situaţie delicată se află şi câteva familii care au copii mici, de doar câteva luni, şi care se tem pentru sănătatea nou-născuţilor.
„Nu pot să-i fac baie, nu pot să-i fac un ceai. Am înţeles că va oprită apa timp de două luni. Ce fac dacă mi se îmbolnăveşte copilul. Are trei luni şi îmi este frică să nu păţească ceva", a declarat o proaspătă mămică.


Printre locatarii care se înghesuie să ia o sticlă de apă de la cisternă se numără şi Alexandru Samoilă, care este în scaun cu rotile de şapte ani de zile şi care se chinuie să coboare în fiecare zi de la etajul patru, pentru a mai prinde şi el un strop de apă.
„Mă descurc aşa cum pot. Nu mă ajută nimeni pentru că fiecare are problemele lui. Nu am datorii şi tot am rămas fără apă. E foarte greu. Nu avem cum să facem mâncare, să facem baie", a declarat Alexandru Samoilă (50 ani), care are 720 de lei pensie de boală.

Tot n-au plătit

Reprezentanţii S.C Apă Canal S.A spun că asociaţia a fost restricţionată din 15 februarie, iar de la data notificarii a achitat suma de 62.756 lei. În continuare se înregistrează datorii în valoare de 924.266 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite