Fanii echipei Oţelul, faţă în faţă cu jandarmii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La stadionul Oţelul a avut loc întâlnirea de tradiţie dintre reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi, celelalte forţe de ordine publică implicate în asigurarea ordinii publice(Poliţia şi Poliţia Locală) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, reprezentanţi ai cluburilor gălăţene de fotbal dar şi suporteri.

Jandarmeria Galaţi, dar şi suporterii, au solicitat clubului de fotbal Oţelul Galaţi suplimentarea turnicheţilor de acces în arena sportivă pentru a putea micşora timpul de aşteptare în faţa porţilor de acces, mărirea numărului căilor de acces, având în vedere participarea la spectacolul sportiv în noul sezon a peste 10000 de spectatori, dar şi respectarea locurilor de pe bilete.  

În prezent, 11 suporteri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi au sancţiunea complementară de interzicere a dreptului de a intra pe locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive gen meciuri de fotbal, pe o perioadă de un an sau 6 luni. De asemenea jandarmii gălăţeni, în campionatul de fotbal 2010-2011, au aplicat un număr de 29 sancţiuni contravenţionale din care 19 amenzi în valoare de 10 000 lei şi 10 avertismente pentru fapte ce au legătură cu competiţiile sportive, iar în meciurile din deplasare 12 suporteri gălăţeni au fost sancţionaţi amenzile fiind în valoare de 8750 lei.

Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru un număr de doi suporteri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi, de către jandarmii gălăţeni  pentru lovire şi alte violenţe, distrugere, dar şi unui fotoreporter de la un ziar local din Vaslui pentru introducere de materiale pirotehnice.


„Primul adjunct al inspectorului şef, lt. col. Dănuţ Vasilică, a ţinut să le mulţumească suporterilor pentru modul de comportare pe tot parcursul campionatului trecut, deoarece nu au existat incidente la Galaţi, pentru faptul că au comunicat cu forţele de ordine, iar acei suporteri care au fost sancţionaţi nu reprezintă galeria Oţelul, ci sunt doar cazuri izolate. De asemenea lt. col. Dănuţ Vasilică a ţinut să aprecieze implicarea liderilor de galerii, fiind primii care au luat măsuri pentru stingerea torţelor, amintindu-se aici pericolul care îl reprezintă folosirea acestor obiecte pirotehnice, exemplu elocvent cazul tinerei din galeria echipei bucureştene Rapid, rănită de o asemenea torţă. Primul adjunct a ţinut să precizeze în continuare că va trebui să mergem la fel mai departe, să fim Fair – Play, să comunicăm, să respectăm legea, deoarece cei care o încalcă vor trebui sancţionaţi , iar acest lucru nu trebuie să ne supere”, spune Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite