Falsificatori de monedă, reţinuţi de procurorii DIICOT la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Crimă Organizată Galaţi a reţinut doi bărbaţi, de la domiciliile cărora au fost ridicate peste 250 de bancnote contrafăcute de 50 şi 100 de lei. Poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare în Galaţi şi Vrancea.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, cu sprijinul jandarmilor de la I.J.J. Galaţi şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat ieri mai multe descinderi la domiciliile unor suspecţi.

În total, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vrancea, în urma cărora au fost găsite şi ridicate 247 bancnote contrafăcute de 50 RON şi şase bancnote contrafăcute de 10 RON, precum şi tehnică de calcul şi ustensile specifice folosite la contrafacerea bancnotelor.

Pe baza dovezilor ridicate, procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele a doi suspecţi, P. Iulian, de 26 de ani, din Galaţi şi D. Florin, de 33 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă şi constituire în grup infracţional organizat, prevăzute şi pedepsite de art.282 alin. 1 şi 2 din Codul Penal şi art.7 din Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Pentru P. Alin, de 26 de ani, s-a dispus interzicerea părăsirii localităţii, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monedă.

Cele două persoane reţinute vor fi prezentate Tribunalului Galaţi în cursul zilei de azi cu propunere de arestare preventivă.

Vom reveni cu detalii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite