Factură la căldură de peste 12 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va acorda până la sfârşitul acestei luni primăriei Galaţi peste 12 milioane de lei , bani ce reprezintă subvenţia pe combustibil pe acest an.

Conform unui ordin al ordin al Minsterului Administraţiei şi Internelor, referitor la "alocarea unor sume pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice furnizate populaţiei în sistem centralizat", subvenţia directă plătită în acest an de bugetul de stat primăriilor , pe plan naţional, pentru compensarea unei părţi din costul facturii la energia termică este de 354,33 milioane de lei.
Potrivit reglementărilor actuale, bugetul de stat acoperă până la 45% din costul total al combustibililor necesari furnizării agentului termic în oraşe în sistem centralizat.


Aceşti bani le sunt necesari primăriilor pentru a mai acoperi din costul producerii şi distribuţiei de energie termică, având în vedere că populaţia plăteşte un preţ mai mic decât costurile de producere şi distribuţie a căldurii şi apei calde.
Din punctul de vedere al banilor alocaţi de către bugetul de stat, Galţiul se află pe locul cinci în âară, după Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Cluj

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite