EXCLUSIV/Fabrică de profesori universitari la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au liber acum la cariera universitară
Studenţii au liber acum la cariera universitară

Orice student sau absolvent de studii superioare poate aplica la o bursă pentru a deveni asistent universitar cu acte în regulă. Cursurile vor dura între 14 şi 45 de săptămâni, cel puţin 12 ore pe săptămână. Absolvenţii vor putea preda limba şi cultura română în şcoli din alte ţări.

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a lansat Programul Sectorial „Comenius - Mobilităţi Individuale de Formare Iniţială: Asistenţi Comenius".

Programul se adresează studenţilor, care au absolvit cel puţin doi ani de studii, la momentul depunerii candidaturii, sau absolvenţilor de studii superioare, cu specializări ce pot conduce spre o carieră didactică şi care sunt dornici să experimenteze iniţierea într-o astfel de carieră.

Poţi candida dacă nu ai fost profesor

"Sunt eligibili să candideze cei care nu au fost angajaţi ca profesori sau cei care nu au mai beneficiat de un grant pentru Asistenţi Comenius", spune Luiza Şerbănescu din cadrul Compartimentului Comunicare de la Universitatea Dunărea de Jos.

Se urmăreşte de fapt iniţierea viitoarelor cadre didactice în metodologia predării şi asimilarea de tehnici şi metode de predare, dar şi dobândirea unei mai bune înţelegeri a dimensiunii europene în ceea ce priveşte predarea şi învăţarea.

Cei care vor ajunge la aceste cursuri vor învăţa să-şi îmbunătăţească limbile străine şi vor cunoaşte sistemele educaţionale din alte ţări, astfel încât să poată preda ore de limbă, cultură şi civilizaţie română în şcoli din alte ţări", mai spune Luiza Şerbănescu.

Asistenţii pot beneficia de granturi care le permit să realizeze o perioadă de stagiu în instituţii de învăţământ preuniversitar din ţările UE şi din statele asociate la Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii.

Stagiile pot dura între 13 şi 45 de săptămâni, iar activitatea săptămânală în cadrul şcolii gazdă este de 12-16 ore. Pe toată durata stagiului, asistentul se va afla sub îndrumarea unui profesor mentor cu experienţă, care îl va ajuta să îşi planifice activităţile şi să îşi evalueze progresul.

Conţinutul dosarului de candidatură

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă printre altele formularul de candidatură în două exemplare originale, CV-ul Europass completat în limba în care a fost completat şi formularul de candidatură şi copii după diploma de licenţă sau adeverinţa de studii pentru candidaţii care nu au absolvit încă.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 29 ianuarie 2010.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite