Fabrica de Ulei „Prutul” este acuzată de poluare. Vezi aici ce spun gălăţenii despre activitatea societăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii din Valea Oraşului au depus zeci de sesizări la Garda de Mediu printre altele şi pentru că în grădinile lor nu mai creşte nimic iar uneori aerul este irespirabil. Reprezentanţii fabricii neagă acuzaţiile şi spun că deţin toate autorizaţiile de mediu necesare funcţionării acesteia.

Un grup de gălăţeni care locuiesc pe străzile Păcii şi Griviţei se pâng de faptul că la fiecare ploaie torenţială, canalizarea refulează şi, după retragerea apei, grădinile le rămân acoperite cu strat de ulei provenit de la Fabrica „Prutul".

image

Oamenii spun că nu mai suportă nici mirosul emanat de instalaţiile tehnologice şi se tem pentru sănătatea lor. Deşi au făcut numeroase sesizări la Garda de Mediu, problema lor nu a fost însă rezolvată.

Conducerea fabricii susţine că derulează un amplu proces de investiţii. „Va fi una dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de profil din România. Compania Prutul este unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal din România şi ne mândrim cu faptul că prin această investiţie vom duce mai departe cea mai îndelungată traditie (de la 1893) în fabricarea uleiului vegetal din ţara noastră”, a precizat Dana Dumitrescu, director comunicare.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite