FOTO/Traficantul de ţigări care murit în urma accidentului aviatic a fost identificat. Soţia nu ştia cu ce se ocupă acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împreună cu soţia la nunta lor Foto: Adrian Obreja
Împreună cu soţia la nunta lor Foto: Adrian Obreja

După aproximativ trei săptămâni în care cadavrul bărbatului a zăcut într-unul din frigiderele Serviciului de Medicină Legală, autorităţile l-au identificat. Soţia acestuia a venit în România să-şi recunoască soţul.

Bărbatul care a fost găsit mort pe un câmp lângă localitatea gălăţeană Scânteieşti, în dimineaţa zilei de 19 mai, la câteva sute de metri distanţă de un motodeltaplan prăbuşit se numeşte Vladimir Cearneaschi. Acesta avea 35 de ani şi era din Chişinău, Republica Moldova.

La aproximativ trei săptămâni de la producerea accidentului, victima a fost identificată. Soţia moldoveanului a venit în România să-şi recunoască soţul. Cele trei puncte tatuate în tinereţe pe antebraţul stâng au ajutat-o pe femeie să-şi dea seama că soţul ei este acesta.


„Nu prea mai ţinem legătura cu el de aproximativ şase luni de zile. Nu ştiam că are cunoştinţe de zbor. Nu ştiam cu ce se ocupă. Acum am aflat. L-am recunoscut după acele puncte tatuate pe mână. El este”,
spune femeia îndurerată pentru că cel care îi era soţ a murit în timp ce făcea trafic de ţigări.Femeia a avut nevoie de un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi pentru a scoate corpul neînsufleţit din ţară.

Nevasta deltaplanistului mort

Unul dintre indiciile anchetatorilor în ceea ce priveşte traficul de ţigări l-a reprezentat structura metalică improvizată de pe scheletul aeronavei. Aparatul prezenta un mecanism de largare (în limbajul aeronautic) cu ajutorul căruia erau paraşutate ţigările fără să aterizeze.

„Bărbatul a fost identificat de soţie pe baza unor semne particulare. În anchetă am primit ajutor de la Consulatul Republicii Moldova la Iaşi şi de la Centrul Bilateral de Contact din Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi Rutier”
, a declarat cms. Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Deltaplan prăbuşit

Sinucidere sau accident?

La această întrebare nu a fost găsit un răspuns nici pănă în momentul de faţă.

Cadavrul moldoveanului a fost găsit zdrobit de pământ la aproximativ 300 de metri de locul prăbuşirii aeronavei. În urma impactului cu solul, acesta a făcut o gaură în pământ de aproximativ 15 centimetri de forma corpului.

După estimările Poliţiei de Frontieră, care a şi surprins ultimele clipe dinaintea accidentului pe camera de filmat cu termoviziune, bărbatul ar fi căzut de aproximativ 700 de metri.

„Aeronava s-a prăbuşit pentru că nu era pilotată. Probabil s-a oprit mototul, bărbatul s-a speriat  şi a sărit. Dacă ar fi rămas în deltaplan s-ar fi ales cu o mână sau un picior rupt, cel mult”,
mai spune Albert Malaxa, inginerul navigabilitate.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite