Pirateria din transporturi îi duce la sapă de lemn pe şoferii autorizaţi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transport ilegal pe drumul naţional Galaţi-Tecuci, FOTO: BOGDAN DIMOFTE
Transport ilegal pe drumul naţional Galaţi-Tecuci, FOTO: BOGDAN DIMOFTE

Administratorii de maxi taxi de pe ruta Galaţi–Tecuci se plâng că zeci de taximetrişti neautorizaţi le fură clienţii. Acest lucru duce la diminuarea încasărilor, imposibilitatea plăţii dărilor către stat şi, în final, la faliment.Cu toţii cer Poliţiei Rutiere să-i sancţioneze pe piraţii şoselelor.

Pirateria este în floare în transportul judeţean. Ne-am convins de acest lucru la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, pe DN25. În parcarea de la benzinărie, şase şoferi de maxi-taxi privesc neputiincioşi cum câţiva proprietari de Dacii 1300 „încarcă” nestingheriţi clienţii, la o distanţă de 10 metri. Aceştia oferă tarife tentante, iar clienţii se urcă în maşini. Pasagerii nu ştiu însă că astfel îşi pot pune în pericol viaţa.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Transport ilegal, Foto: Bogdan Dimofte

„Suntem foarte supăraţi, am cerut ajutorul Poliţiei, dar nu a făcut nimic. Zilnic, vin şi ne iau clienţii. Noi suntem autorizaţi, plătim taxe la stat şi alţii vin şi ne iau pâinea de la gură. Ca să nu aştepte câteva minute în plus, clienţii urcă în maşini. Nu este normal şi nici legal. În plus, este pusă în pericol viaţa călătorilor”, spune Florin Pavel, în vârstă de 57 de ani, care este proprietarul unui microbuz ce face ruta Galaţi-Tecuci.

"Este vina călătorilor. Iarna se roagă de noi să-i luăm, dar pe timpul verii stau la ia-mă nene. Noi mergem cu maşnile goale din cauza asta. Înregistrăm foarte multe pierderi", spune şoferul Ionuţ Moraru, în vârstă de 25 de ani.

Şi reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) Galaţi se declară împotriva pirateriei din transportul judeţean. „Aceşti şoferi nu dau bilete de călătorie, facturi sau bonuri fiscale, nu asigură condiţii adecvate de confort, nu plătesc impozite la stat şi trăiesc bine mersi pe seama neştiinţei oamenilor”, spune preşedintele COTAR Galaţi, Silviu Cârlan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite